Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

(vid) Porsche 935 Club Sport Racer: Για πίστες…

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

(vid) Porsche 935 Club Sport Racer: Για πίστες…

ΝΕΑ

(vid) Porsche 935 Club Sport Racer: Για πίστες…

ΝΕΑ

Η Porsche χρησιμοποίησε το Rennsport Reunion για να αναδείξει την εκπληκτική παρουσίαση της νέας αγωνιστικής 935. Αντλώντας έμπνευση από το εικονικό 935/78, το νέο μοντέλο είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Clubsport περιορισμένης έκδοσης που δεν έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην 911 GT2 RS και διαθέτει ένα ρετρό αμάξωμα, το οποίο κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρακονήματα (CFRP). Η 935 διαθέτει επίσης ένα σύνολο στοιχείων που μοιράζονται με άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των φώτων LED από την 919 Hybrid LMP1, τους καθρέπτες από την 911 RSR και την εξάτμιση τιτανίου που αντηχεί σε εκείνη της Porsche 908 του 1968. Τέλος, υπάρχουν και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι τροχοί οι οποίοι μιμούνται εκείνους της 935/78. Προχωρώντας στην καμπίνα, υπάρχει ένα τιμόνι με ίνες άνθρακα και ένα ψηφιακό συγκρότημα οργάνων που προέρχεται από την 911 GT3 R του 2019. Οι οδηγοί κάθονται σε ένα αγωνιστικό κάθισμα Recaro ενώ προσδένονται από ενισχυμένες ζώνες ασφαλείας έξι σημείων.

Επίσης υπάρχει μια μοναδική κεντρική κονσόλα και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες αποτίουν φόρο τιμής στα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα όπως είναι η 909 Bergspyder αλλά και η 917. Το μοντέλο διαθέτει επίσης κλιματισμό, κλωβό ασφαλείας αλλά και προαιρετικό κάθισμα συνοδηγού. Η κίνηση προέρχεται από έναν twin-turbo κινητήρα 3,8 λίτρων, ο οποίος παράγει 700 ίππους και έχει για σύμμαχο το εγνωσμένης αξίας αυτόματο κιβώτιο PDK επτά σχέσεων που αποστέλλει την ισχύ στο έδαφος μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Η Porsche αρνήθηκε να πει πόσο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο, αλλά επιβεβαίωσε ότι το βάρος του αγγίζει τα 1.380 κιλά και τα φρένα του είναι πολύ αποτελεσματικά. Το μοντέλο διαθέτει επίσης το Porsche Stability Management για τον έλεγχο πρόσφυσης το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ή να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Porsche του Motorsport, Frank-Steffen Walliser, “Αυτό το εντυπωσιακό αυτοκίνητο είναι ένα δώρο γενεθλίων από την Porsche Motorsport στους οπαδούς της σε όλο τον κόσμο. Επειδή δεν είναι ομολογκαρισμένο για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων, οι σχεδιαστές δεν ακολούθησαν τους συνήθεις κανόνες και έτσι είχαν ελευθερία στην εξέλιξη του”.

Porsche-935-Clubsport-Racer-tsiro-640

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 77 μονάδες και η ευρωπαϊκή τιμολόγηση ξεκινά από τα 701.948 χωρίς ΦΠΑ. Στις ΗΠΑ θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο θα εισαχθεί και θα πωληθεί από την Porsche Motorsport North America. Ανεξάρτητα από το πόσο θα κοστίζει, οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για τον Ιούνιο του 2019.

Advertisement