Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: «Λιώνοντας» μία Ferrari 288 GTO

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: «Λιώνοντας» μία Ferrari 288 GTO

ΝΕΑ

Video: «Λιώνοντας» μία Ferrari 288 GTO

ΝΕΑ

Τύφλα να έχει ο Ken Block με το Fiesta ST RX43 και όλα τα Gymkhana! Οι «TaxTheRich» έδωσαν ένα ακόμα «εκτός δρόμου» σόου, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια μία Ferrari 288 GTO.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες απ’ όταν μοντέλα σαν κι αυτό περνούσαν τη κεντρική πύλη του Μαρανέλο. Η… γριά κότα λένε έχει το ζουμί και όπως αποδεικνύεται στο βίντεο, το λέει ακόμα η καρδιά της.

Μη γελιέστε – πρόκειται για ένα εκ των 272 τέτοιων μοντέλων που δημιουργήθηκαν με προδιαγραφές Group B, με σκοπό δηλαδή να συμμετάσχουν στην υπέρτατη κατηγορία στην ιστορία των ράλι, αλλά… δεν τις είδαμε ποτέ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο θάνατος του Χένρι Τοιβόνεν και του συνοδηγού του, Σέρτζιο Κρέστο, στη Κορσική το 1986, έφερε πρόωρο τέλος στο Group και άφησε τις 288 GTO στο… ράφι.

Advertisement
Advertisement

Όλες τους όμως, βρήκαν κατόχους που απόλαυσαν τον ήχο και τις δυνατότητες του 2.8lt, τοποθετημένου πίσω V8 κινητήρα. Τις χάρες του, μπορείτε να τις απολαύσετε κι εσύ, με το πισωκίνητο μοντέλο να χορεύει σε παράταιρα της όψης του τερέν, να καίει λάστιχο, να κάνει donuts και να ξεδιπλώνει μέρος της ταχύτητας του. Ήταν άλλωστε το πρώτο μοντέλο παραγωγής με τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 300 km/h (σ.σ. 304) και έπιανε τα 100km/h από στάση σε λιγότερο από 5sec.

Επιστρέφοντας στο υπερθέαμα που σας παραθέτουμε, είναι στημένο με χαρακτηριστική μουσική υπόκρουση, τις Βαλκυρίες του Βάγκνερ. Πατήστε play και απολαύστε το κονσέρτο…
[nggallery id=3068]