Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Με Camaro Z28 στη «Πράσινη Κόλαση»

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Με Camaro Z28 στη «Πράσινη Κόλαση»

ΝΕΑ

Video: Με Camaro Z28 στη «Πράσινη Κόλαση»

ΝΕΑ

Έχουμε πολλάκις πει πως το κορυφαίο πεδίο δοκιμών αλλά και επίδειξης δυνατοτήτων ενός οχήματος επιδόσεων, είναι το θρυλικό σιρκουί του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η «Πράσινη Κόλαση» όπως το είχε χαρακτηρίσει κάποτε ο Σερ Τζάκι Στιούαρτ. Τώρα, είναι η πράσινη υπέρτατη δοκιμασία, με τη νέα Chevrolet Camaro Z28 να πατάει γκάζι 20.8 χιλιομέτρων διαδρομή με τις 170 στροφές και μάλιστα με τη συνηθισμένή στα βουνά Άιφελ βροχή να δυσκολεύει το έργο της.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε την προσπάθεια επίτευξης κορυφαίου χρόνου, «από τη θέση του οδηγού». Παράλληλα υπάρχει δεύτερη λήψη από κάμερα στο πλάι του αυτοκινήτου αλλά και ενδιαφέροντα γραφικά. Παρουσιάζεται η θέση της Camaro στη γερμανική πίστα, η ταχύτητα που αναπτύσσει, η στροφές του κινητήρα και φυσικά ο χρόνος που κάνει.

Advertisement
Advertisement

Τα χρονόμετρα σταμάτησαν στο 7:37.47, επίδοση που τοποθετεί το αμερικανικό muscle car ψηλότερα στη σχετική κατάταξη από ανταγωνιστές όπως η Lamborghini Murcielago LP640, η Lexus LFA, η Porsche 911 Carrera S, η Mercedes-benz SLS AMG.

Δεν είναι όμως η ταχύτερη εκπρόσωπος της Chevrolet, αφού η Corvette C6 ZR1 έχει κάνει χρόνο 7:19.63 και η C6 Z06 7:22.68.

Η αναβαθμισμένη Camaro έκανε ντεμπούτο φέτος στη Νέα Υόρκη και χρησιμοποιεί V8 κινητήρα 7.0 lt απόδοσης 507 PS. Με 2+2 θέσεις, εξοπλίζεται με αεροδυναμικό πακέτο για αυξημένη κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες, διαθέτει πιο δυνατά φρένα και χαμηλότερο βάρος, στοιχεία που τη καθιστούν ως τη καλύτερη Camaro που έχει παραχθεί!
[nggallery id=2230]