Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Vera: Το αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό της Volvo

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vera: Το αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό της Volvo

ΝΕΑ

Vera: Το αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό της Volvo

ΝΕΑ

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του εντυπωσιακού πρωτότυπου 360c, η Volvo εισβάλλει δυναμικά όχι μόνο στην αυτόνομη οδήγηση αλλά και στον κόσμο των ηλεκτρικών φορτηγών. Τελευταίο δημιούργημα το απαστράπτον ηλεκτρικό φορτηγό που ονομάζεται Vera.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Παρουσιάστηκε στον Τύπο σε ειδική εκδήλωση στο Βερολίνο της Γερμανίας, το ειδικό φορτηγό της Volvo αποτελεί προεπισκόπηση ενός μελλοντικού μοντέλου παραγωγής που η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία προτίθεται να προωθήσει σε λιμάνια και μεγάλα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας. Το Vera χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης που αποτελείται από το ίδιο τύπο κιβωτίου ταχυτήτων και μπαταρίας που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό Volvo που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος. Ενώ η Volvo δεν έδωσε στοιχεία για το Vera, το προηγούμενο φορτηγό EV διέθετε έναν ηλεκτροκινητήρα 185 kW, μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας μεταξύ 100 και 300 kWh και αυτονομία μέχρι και 300 km παρακαλώ…

Ένα βασικό πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί για το Vera είναι ότι μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε πρότυπο ρυμουλκούμενο έλκοντας φορτία μέχρι και 32 τόνων. Η Volvo πιστεύει πως φορτηγά όπως το Vera θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε βιομηχανίες με μεγάλη εξάρτηση από τα οχήματα και τη μεταφορά εν γένει. “Εφόσον χρησιμοποιούμε αυτόνομα οχήματα χωρίς εκπομπές καυσαερίων και χαμηλό θόρυβο, η λειτουργία τους μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Η συγκεκριμένη λύση χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες οδικές υποδομές για οχήματα βαρέως τύπου, καθιστώντας ευκολότερη την αποκατάσταση του κόστους και την ενσωμάτωση στις υπάρχουσες λειτουργίες”, ανέφερε ο Mikael Karlsson, Αντιπρόεδρος της Autonomous Solutions στη Volvo.

Advertisement
Advertisement

Το Vera θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο με αρκετές χρήσιμες υπηρεσίες όπως επίσης και με ένα κέντρο ελέγχου μεταφοράς που θα παρακολουθεί το όχημα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του στο δρόμο, το περιεχόμενο του φορτίου, των καθημερινών απαιτήσεων, όπως επίσης και άλλων ειδικών παραμέτρων. Η Volvo πιστεύει ότι το ανθρώπινο δυναμικό θα εξακολουθεί να κατέχει τον έλεγχο των περισσότερων φορτηγών και στο προσεχές μέλλον, αλλά αναφέρει παράλληλα πως «σύντομα θα δούμε τα αυτοκινούμενα επαγγελματικά οχήματα σε περιορισμένες περιοχές».

Volvo-vera-tsiro-640