Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βελτιωμένο VW Transporter από την ABT

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βελτιωμένο VW Transporter από την ABT

ΝΕΑ

Βελτιωμένο VW Transporter από την ABT

ΝΕΑ

Με περισσότερα από 65 χρόνια παρουσίας το VW Trasporter δεν είναι απλά ένα Van, ειδικά για τους Γερμανούς. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η ABT προσθέτοντας παράλληλα την δική της προσωπική πινελιά. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία και 6η γενιά του VW Transporter έχει καταφέρει να πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 500.000 αντίτυπα και η ABT για να το γιορτάσει παρουσίασε τις δικές της βελτιώσεις για το Van της Volkswagen.

Η βελτιωμένη έκδοση του Transporter ξεχωρίζει από τις στάνταρ εκδόσεις χάρη στο αεροδυναμικό πακέτο που έχει προσθέσει η γερμανική εταιρία βελτιώσεων που περιλαμβάνει σπόιλερ, ποδιές αλλά και αεροτομή στο πίσω μέρος. Αυτό το πακέτο δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται και από ζάντες αλουμινίου, οι οποίες παρουσιάστηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση (σ.σ. το T6 με το λευκό χρώμα) και αγγίζουν τις 19 ή 20 ίντσες ανάλογα με τις προτιμήσεις του ενδιαφερόμενου.

vw_transporter_abt-640-4

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα της βελτίωσης της συνολικής απόδοσης αλλαγές έχει δεχτεί και η ανάρτηση που φέρει πλέον νέα ελατήρια της Bilstein τα οποία χαμηλώνουν παράλληλα και το αμάξωμα. Αυτή φυσικά δεν είναι η μόνη μετατροπή καθώς η ABT έχει προχωρήσει και στην βελτίωση των επιδόσεων για τον “απλό” δίλιτρο turbo πετρελαιοκινητήρα αλλά και για εκείνον που φέρει δύο υπερσυμπιεστές εξάτμισης.

vw_transporter_abt-640-2

Έτσι η ισχύς του 2.0 TDI ανέρχεται πλέον στους 180 ίππους από τους 150 που βρισκόταν πριν με τα νούμερα να ανεβαίνουν ακόμη πιο ψηλά στην bi-turbo έκδοση τους Transporter: 235 ίπποι έναντι 204 με την ροπή να έχει σκαρφαλώσει στα 50 κιλά από τα 45,9. Η εικόνα συμπληρώνεται από τις αλλαγές στην εξάτμιση η οποία τώρα έχει δύο τελικά με διπλές απολήξεις.