Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βελτιωμένη Mercedes-AMG A 45 S φτάνει στους 507 ίππους (+vid)

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βελτιωμένη Mercedes-AMG A 45 S φτάνει στους 507 ίππους (+vid)

ΝΕΑ

Βελτιωμένη Mercedes-AMG A 45 S φτάνει στους 507 ίππους (+vid)

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG A 45 S εξέρχεται από το εργοστάσιο με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων με 421 ίππους, προκαλώντας δέος με τις επιδόσεις της. Η RaceChip έχει ένα δωράκι γι αυτή.

Advertisement
Advertisement

Όσοι χρειάζονται λοιπόν περισσότερη ισχύ, η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων RaceChip προσφέρει διάφορα πακέτα αναβάθμισης για την A 45 S και το παρακάτω βίντεο προσφέρει μια ανασκόπηση ενός από αυτά τα πακέτα. Το εν λόγω μοντέλο έχει τροποποιηθεί προκειμένου να παράξει σχεδόν 507 ίππους και 541 Nm ροπής.

Το αυτοκίνητο μοιάζει με ένα απόλυτο όπλο ικανό να επιτύχει εντυπωσιακή επιτάχυνση, αφού τα 200 km/h έρχονται σε μόλις 9,1 δευτερόλεπτα, 1 δευτερόλεπτο δηλαδή ταχύτερα από την εργοστασιακή έκδοση. Ενώ αυτό ίσως να μην ακούγεται τόσο εντυπωσιακό, είμαστε σίγουροι ότι η περαιτέρω αύξηση ισχύος είναι πραγματικά αισθητή πίσω από το τιμόνι. Πάντως, αυτή δεν είναι η πιο ακραία A 45 S που θα υπάρχει καθώς η Renntech εργάζεται σε μια τροποποιημένη A 45 S που θα προσεγγίζει τους 600 ίππους. Το συγκεκριμένο νούμερο θα επιτευχθεί χάρη στην εγκατάσταση ενός νέου υπερσυμπιεστή, ενός εξελιγμένου συστήματος εξάτμισης κατόπιν παραγγελίας και κάποιου νέου λογισμικού του κινητήρα. Εννοείται πως αυτή η Merc θα υπόσχεται πραγματικά τρομακτικά επίπεδα απόδοσης και επιδόσεων.

Πόση δύναμη αλήθεια χρειάζεται σήμερα ένα hot hatch; Εάν λέγατε στις αυτοκινητοβιομηχανίες την δεκαετία του ’90 να δημιουργήσουν hatchback με ισχύ κοντά στα 600 άλογα, πιθανότατα δεν θα σας πίστευαν ή θα σας πέρναγαν για τρελό. Αλλά όταν οι άνθρωποι το θέλουν, οι εταιρίες βελτιώσεων το κάνουν πράξη.

Advertisement
Advertisement