Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βασιλική επίσκεψη για το Mokka

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βασιλική επίσκεψη για το Mokka

ΝΕΑ

Βασιλική επίσκεψη για το Mokka

ΝΕΑ

Το Φεβρουάριο του 2013 ο τότε Βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos είχε επισκεφθεί το εργοστάσιο της Renault στο Βαγιαδολίδ, για την έναρξη παραγωγής του Captur. Ο γιος του και διάδοχος στο θρόνο παρευρέθη στη μονάδα παραγωγής της Opel στη Σαραγόσα για την έναρξη παραγωγής του Mokka.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μέχρι σήμερα το Mokka κατασκευαζόταν αποκλειστικά σε εργοστάσιο της General Motors στη Νότια Κορέα, όμως το μεγάλο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού υποχρέωσε την Opel να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής και στην ισπανική πόλη. Η απόφαση αυτή εξασφαλίζει τις περίπου 5.700 θέσεις εργασίας στη Σαραγόσα, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την Ισπανία που – όπως η Ελλάδα – πλήττεται από εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Ο Βασιλιάς της χώρας, Felipe ο 6ος, ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος και μάλιστα υπέγραψε πάνω στο πρώτο Mokka που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. «Η ζήτηση για το Mokka παραμένει τεράστια: από τη στιγμή που λανσαρίστηκε, το καλοκαίρι του 2012, έχουμε δεχτεί πάνω από 275.000 παραγγελίες. Μέσα σε μόλις 2 χρόνια έγινε το τρίτο πιο σημαντικό μοντέλο της γκάμας μας», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομικών του Opel Group, Michael Lohscheller.

Advertisement
Advertisement

Τα μικρά SUV είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Ευρώπη και το Mokka είναι από τις ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας. Η έλευση μάλιστα έκδοσης με τον 1.6 diesel με τα 136 PS θα του δώσει νέα δυναμική.