Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βαφτίσια και αλά ελληνικά για 8 νέα μοντέλα της VW

Ελλάδα 11:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βαφτίσια και αλά ελληνικά για 8 νέα μοντέλα της VW

ΝΕΑ

Βαφτίσια και αλά ελληνικά για 8 νέα μοντέλα της VW

ΝΕΑ

Πως σας φαίνονται τα νέα ονόματα της γερμανικής εταιρίας μεταξύ των οποίων και μερικά με αναφορές στην ελληνική μυθολογία;

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen κατέθεσε πρόσφατα εμπορικά σήματα για οκτώ ενδιαφέροντα νέα ονόματα μοντέλων, που παραπέμπουν σε ένα ευρύ φάσμα εμπνεύσεων από την ελληνική μυθολογία έως τη metal μουσική και όχι μόνο.

Αυτές οι καταθέσεις καλύπτουν τα γραφεία πνευματικής ιδιοκτησίας στη Γερμανία, το Μεξικό και τη Χιλή, υποδεικνύοντας πιθανή χρήση σε διάφορες παγκόσμιες αγορές.

Τα νέα ονόματα που κατοχυρώθηκαν ως εμπορικά σήματα, τα οποία παρατίθενται αλφαβητικά, είναι τα εξής: Airon, Angra, Hera, Tempus, Tera, Therion, Thron και Tukan.

Advertisement
Advertisement

Ενώ ορισμένα ονόματα έχουν απλές σημασίες, άλλα προχωρούν σε διάφορα επίπεδα συμβολισμού και πολιτιστικών αναφορών.

Για παράδειγμα, το “Angra” έχει πολλαπλές ερμηνείες που κυμαίνονται από γεωγραφικές αναφορές μέχρι τη σημασία του σε παλαιοσκανδιναβικά και ζωροαστρικά πλαίσια, καθώς και τη σύνδεσή του με ένα βραζιλιάνικο συγκρότημα power metal.

Το “Hera”, που προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, την θεά Ήρα δηλαδή, παραπέμπει σε θέματα γάμου, οικογενειακής αρμονίας και προστασίας, υποδηλώνοντας καταλληλότητα για ένα όχημα με οικογενειακό προσανατολισμό.

Advertisement

Tο “Tempus” χρησιμεύει τόσο ως λατινική λέξη για τον “χρόνο” όσο και ως γλωσσικός όρος σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Το “Tera”, που δηλώνει ένα τρισεκατομμύριο, προσφέρει μια νύξη σε τερατώδεις οντότητες μέσω των γλωσσικών του ριζών από τα ελληνικά.

Advertisement

Ομοίως, το “Therion”, που σημαίνει “άγριο ζώο” ή “θηρίο” στα ελληνικά, φέρει βιβλικές, αστρονομικές και μουσικές συνδηλώσεις, προσθέτοντας πολλαπλές δυνατότητες στην πιθανή εφαρμογή του πάνω σε ένα μεγάλο εκτός δρόμου όχημα.

Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο πώς αυτά τα πρόσφατα κατοχυρωμένα ονόματα θα εκδηλωθούν σε μελλοντικά μοντέλα, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η τάση της Volkswagen να αποδίδει ονόματα “Τ” στα crossover και τα SUV της.