Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πινελιές αναβάθμισης στο Evoque

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πινελιές αναβάθμισης στο Evoque

ΝΕΑ

Πινελιές αναβάθμισης στο Evoque

ΝΕΑ

Παρότι έχει λιγότερα από δύο χρόνια στην αγορά, είναι εντυπωσιακό και σε… άλλα μέρη του κόσμου “πουλάει”, η Land Rover προχώρησε σε αναβαθμίσεις για το Range Rover Evoque. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η σημαντικότερη είναι αθέατη αλλά ουσιαστική αφού αφορά στην ενσωμάτωση του 9-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων ZF, η χρήση του οποίου κατεβάζει τη κατανάλωση κατά 11.4% και τις εκπομπές ρύπων κατά 9.5%. Αυτό σε συνδυασμό με το σύστημα Active Driveline που περιορίζει τη κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς όταν το Evoque κινείται με περισσότερα από 35 km/h. Αν όμως για κάποιο λόγο, κρίνει πως απαιτείται εκ νέου ενεργοποίηση της τετρακίνησης, χρειάζεται μόλις 300 μιλισεκόντ για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Στα κινητήρια σύνολα δεν υπάρχουν αλλαγές, παραμένουν ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 240 PS και ο diesel χωρητικότητας 2.2 lt και απόδοσης είτε 150 είτε 190 PS. Εφοδιάζονται όμως όλες οι εκδόσεις με το σύστημα ” Torque Vectoring by Braking” με στόχο τη μείωση της υποστροφής.
[nggallery id=2919]
Το αναβαθμισμένο Evoque περιλαμβάνει άλλες… 7 νέες ηλεκτρονικές λειτουργίες, όπως προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα προειδοποίησης κατά την αλλαγή λωρίδας και άλλα συστήματα που βοηθούν στον τομέα της ασφάλειας.

Υπάρχουν και αισθητικές αλλαγές αν και όχι τόσο ευδιάκριτες. Νέου σχεδιασμού ζάντες, αλλαγές σε λεπτομέρειες του εσωτερικού, νέες επιλογές χρωμάτων αμαξώματος και… νέο σήμα της Land Rover!

Advertisement
Advertisement

Στους 18 μήνες εμπορικής του ζωής, το Evoque έχει πωλήσεις 170.000 οχημάτων παγκοσμίως.