Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Turbo το νέο Kia Picanto

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Turbo το νέο Kia Picanto

ΝΕΑ

Turbo το νέο Kia Picanto

ΝΕΑ

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης, η Kia δίνει στη δημοσιότητα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Picanto.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Όπως είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε μέσα από τις σελίδες του newsauto τις προηγούμενες ημέρες, η 3η γενιά του μίνι μοντέλου της Kia αλλάζει πρόσωπο, γίνεται πιο high tech, μεγαλώνει σε διαστάσεις και αποκτά τούρμπο κινητήρα. Σήμερα, λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης, η Kia μας παρουσιάζει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανικών συνόλων του κορεάτικου μοντέλου. Στην κορυφή της γκάμας  κινητήρων του νέου Picanto βρίσκουμε, πλέον, τον 1.000άρη τούρμπο T-GDI με ισχύ 100 ίππων και 172 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και προσφέρει στο μίνι μοντέλο τελική ταχύτητα 180 km/h και 0-100 σε 10,1 sec. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μηχανικά σύνολα, οι επιλογές συμπληρώνονται από δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης. Ένας 1.000 κυβικών με 66 ίππους και ένας 1,2 λίτρων με 83 άλογα.  Επίσης, στην περίπτωση του βασικού μηχανικού συνόλου, η Kia υποστηρίζει ότι με τη χρήση συστήματος Start/Stop οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 89 gr/km. Tέλος, η κορεάτικη φίρμα υποστηρίζει ότι έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ακαμψία του πλαισίου, αλλά και στην ηχομόνωση της καμπίνας.