Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με turbo κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό το νέο Civic

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με turbo κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό το νέο Civic

ΝΕΑ

Με turbo κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό το νέο Civic

ΝΕΑ

Από τη στιγμή που το κορυφαίο Type R πέρασε από την ατμόσφαιρα στην υπερτροφοδότηση, λογικά και οι απλές εκδόσεις της νέας, δέκατης, γενιάς του Civic εφοδιάζονται με turbo βενζινοκινητήρες. Όταν λανσαριστεί το μικρομεσαίο hatch της Honda στην ευρωπαϊκή αγορά, τον Μάρτιο του 2017, θα είναι διαθέσιμο με τους 1.0 και 1.5 VTEC TURBO. Το νέο Civic πιο μακρύ (στα 4,5 m. είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο μικρομεσαίο hatchback) και πιο φαρδύ (1,8 m), ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφρώς πιο χαμηλό (1,42 m), διαστάσεις που επηρεάζουν την εμφάνισή του και την οδική του συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο μικρότερος εκ των δύο είναι 3κύλινδρος, αποδίδει 129 ίππους και 20,4 kgm ροπής, ενώ ο τετρακύλινδρος 1.5 έχει μέγιστη ισχύ 182 ίππους και ροπή 24,5 kgm. Και οι δύο συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό είτε με αυτόματο CVT, όμως στη δεύτερη περίπτωση η μέγιστη τιμή της ροπής υποχωρεί κατά 2 kgm. Αργότερα θα δούμε στο νέο Civic hatch εξελιγμένη έκδοση του γνωστού 1.6 diesel. Η Honda δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τις επιδόσεις ή κατανάλωση/ρύπους, κάτι που θα πράξει πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου να μην υστερεί του ανταγωνισμού, η ιαπωνική εταιρεία εφοδιάζει το Civic με τη νέα γενιά των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Honda Connect και υποβοήθησης του οδηγού Honda Sensing. Το πρώτο προσφέρει πλήρη διασύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto και χάρτες πλοήγησης της Garmin. Το Honda Sensing περιλαμβάνει αυτόνομη πέδηση, ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, διόρθωση του τιμονιού όταν διαπιστωθεί κίνδυνος εξόδου από το δρόμο, ρυθμιζόμενο Cruise Control, αναγνώριση οδικής σήμανσης κ.α.

honda-connect-new-civic