Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τσίμπημα από σκορπιό…

Ελλάδα 4:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τσίμπημα από σκορπιό…

ΝΕΑ

Τσίμπημα από σκορπιό…

ΝΕΑ

Ένα ηχόχρωμα υπερπαραγωγή κυριολεκτικά! Θέλεις εσκεμμένα να θέτεις σε λειτουργία τον κινητήρα ξανά και ξανά και να φτιάχνεσαι με αυτό το βαρύ μπάσο ήχο που παραπέμπει σε… βραχνιασμένη Mustang με κάτι από Ferrari, έτοιμη να καταπιεί τα πάντα στο διάβα της. Το 595 Competizione της Abarth είναι το αυτοκινητικό φετίχ τσέπης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Κάτω από το μικροσκοπικό καπό του 595 Competizione ζει και αναπνέει ο 1.4 με την τουρμπίνα της Garrett και το φίλτρο της BMC. Το αποτέλεσμα είναι 180 ίπποι και 25,5 kgm ροπής, μαζί με ένα 5άρι αυτοματοποιημένο κιβώτιο το οποίο επικουρικά διαθέτει και paddles πίσω από τη στεφάνη του τιμονιού. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για την αυτόματη έκδοση κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα 6,9” ενώ η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 225 km/h.

Το TTC (Τorque Transfer Control) μεταφέρει την υπέρογκη ισχύ στο δρόμο προσομοιώνοντας ηλεκτρονικά την λειτουργία μπλοκέ διαφορικού. Τίποτα δεν έχει μείνει στην τύχη του, παρότι αναφερόμαστε στο μικρότερο (μόλις 2,3 m) μεταξόνιο που θα συναντήσεις στην πιάτσα.

Advertisement
Advertisement