Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Trump εναντίον όλων!

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Trump εναντίον όλων!

ΝΕΑ

Trump εναντίον όλων!

ΝΕΑ

Μετά την Κίνα στο στόχαστρο του Αμερικανού Προέδρου έχει εισέλθει η Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει με μία φωνή απέναντι στις αμερικανικές απειλές για την επιβολή δασμών επί ορισμένων γαλλικών προϊόντων, που διατυπώνονται σε απάντηση της θέσπισης από την Γαλλία φόρου για τους ψηφιακούς γίγαντες, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δράσει και θα αντιδράσει με μία φωνή και ήδη εργάζεται σε στενό συντονισμό με τις γαλλικές αρχές για τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, ο οποίος εξέφρασε το πρωί την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία «ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση», θα συναντηθεί με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για το Εμπόριο Phil Hogan.

Advertisement
Advertisement

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η ΕΕ θα επιδιώξει την άμεση έναρξη συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τον τρόπο επίλυσης του θέματος ώστε να αποφευχθεί διένεξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. «Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι ο ΠΟΕ είναι ο χώρος διευθέτησης κάθε εμπορικής διένεξης πολλοί. Ακόμη αρκετοί δρόμοι παραμένουν ανοικτοί σε περίπτωση επιβολής αμερικανικών δασμών», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η Ουάσινγκτον απειλεί να επιβάλει υψηλούς δασμούς σε σειρά γαλλικών προϊόντων, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2020 η συμφωνία με την Κίνα

Ο Ντόναλντ Τράμπ προειδοποίησε ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα μπορούσε να είναι μακριά περισσότερο από ένα χρόνο υπονοώντας τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2020. Μιλώντας στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κάνουν «πολύ καλά» και δεν βιάζονται να υπογράψουν συμφωνία πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου τον προσεχή Νοέμβριο. «Με κάποιους τρόπους είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι μετά τις εκλογές για τη συμφωνία της Κίνας . Αλλά κάποιοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία τώρα» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα – ευκαιρίες με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!

Advertisement

Πρατήρια καυσίμων: Μόνο με πολιτική βούληση καταπολεμείται η λαθρεμπορία

Στην… πρίζα τα εργοστάσια αυτοκινήτων της Ανατολικής Ευρώπης!