Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Τροχαία είχε ζητήσει από το πρωί να κλείσει η Αττική Οδός…

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Τροχαία είχε ζητήσει από το πρωί να κλείσει η Αττική Οδός…

ΝΕΑ

Η Τροχαία είχε ζητήσει από το πρωί να κλείσει η Αττική Οδός…

ΝΕΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού η τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε και πίεζε από τις 10:00 την διαχειρίστρια εταιρία να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων – Διαψεύδει η εταιρεία

Advertisement
Advertisement

 

Κυκλοφοριακό χάος, εγκλωβισμένοι οδηγοί για πάνω από 22 ώρες, άνθρωποι χωρίς νερό και φάρμακα, εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση ευθυνών είναι μερικά από τα δεδομένα που συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό τις προηγούμενες ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο Σκάι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων δημοσιοποίησε το επίσημο έγγραφο της Τροχαίας με το οποίο ζητούσε από την Αττική Οδό να κλείσει το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ φαίνεται πως είχε προηγηθεί και προφορικό αίτημα το οποίο η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει δεκτό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό η Τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε την διαχειρίστρια εταιρία, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων στις εισόδους αυτής, κάτι που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους αρμόδιους της διαχειρίστριας εταιρίας.

Η εταιρία δεν αποδέχτηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα στις 14:00 για το κλείσιμο.

Advertisement

Η σύμβαση του κράτους με την διαχειρίστρια εταιρία της Αττική Οδού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρία είναι αυτή που αποφασίζει για την διακοπή της κυκλοφορίας, δηλαδή αυτή το ζητάει από την τροχαία (δεν μπορεί να το αποφασίσει μόνη της δηλαδή η τροχαία αν δεν το ζητήσει η εταιρία) κάτι το οποίο από ότι φαίνεται έγινε στις 14.00 το μεσημέρι όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που παρουσίασε ο Σκάι.

Την ίδια στιγμή τα 36 εκχιονιστικά της μηχανήματα δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο καθώς είναι βαρέως τύπου και ως εκ τούτου όχι ιδιαίτερα ευέλικτα και κυρίως δεν προπορεύονταν των οχημάτων των πολιτών που είχαν ήδη “κολλήσει”.

Advertisement

Διαψεύδει η Αττικής Οδός

Η εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε. με ανακοίνωσή που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε.

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επαναλειτουργεί η Αττικής Οδός – Χωρίς διόδια έως και την Κυριακή!
Αττική Οδός: “Μίσος” για το Ελληνικό Δημόσιο που της έδωσε το έργο
Επίσημο! 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο ΙΧ – 1.000 ευρώ σε επιβάτες τρένων