Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρεις διαφορετικούς τύπους μπαταριών θα έχει το Volkswagen I.D.

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρεις διαφορετικούς τύπους μπαταριών θα έχει το Volkswagen I.D.

ΝΕΑ

Τρεις διαφορετικούς τύπους μπαταριών θα έχει το Volkswagen I.D.

ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο νέας γενιάς της Volkswagen, το Ι.D. θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις χωρητικότητας μπαταριών.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το Ι.D. θα είναι το πρώτο της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου VW το οποίο και θα χρησιμοποιεί την νέα, αποκλειστικά ηλεκτρική ευέλικτη πλατφόρμα MEB.

Η εξέλιξη της MEB έχει γίνει με βασικό γνώμονα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρικών μοντέλων. Έτσι για παράδειγμα οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο κέντρο του πατώματος και βρίσκονται μέσα σε ειδικά κατασκευασμένο πλαίσιο που αποτελεί δομικό κομμάτι της πλατφόρμας. Ανάλογα με τον αριθμό των ηλεκτρικών στοιχείων που είναι τοποθετημένα μέσα στο πλαίσιο θα διαφοροποιείται και η χωρητικότητα των μπαταριών.

Volkswagen Showcar I.D. I.D. ? die Revolution. Der erste Volkswagen auf der völlig neuen Elektrofahrzeug-Plattform. Der erste Volkswagen, der für das automatisierte Fahren vorbereitet ist.

Advertisement
Advertisement

Το I.D. θα προσφέρεται σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις χωρητικότητας. Ακόμα και η μικρότερη όμως θα έχει μια αυτονομία της τάξης των 330 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Η μεσαία έκδοση θα έχει περίπου 450 χιλιόμετρα και η μεγάλη θα ξεπερνά τα 550 χιλιόμετρα. Βέβαια εκτός από την αυτονομία η χωρητικότητα θα σχετίζεται και με την ισχύ και τις επιδόσεις κάθε έκδοσης.

Το I.D. θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau με αρχική πρόβλεψη για παραγωγή 1.500 μονάδων ημερησίως. Οι παραγγελίες για το I.D. θα ανοίξουν μέσα στο 2019 ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2020.

b45e7006-vw-id-hatch-376543harpi640_1

Advertisement