Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρίμηνη παράταση στα ληγμένα επαγγελματικά διπλώματα

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρίμηνη παράταση στα ληγμένα επαγγελματικά διπλώματα

ΝΕΑ

Τρίμηνη παράταση στα ληγμένα επαγγελματικά διπλώματα

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρατείνει την ισχύ των αδειών οδήγησης ΕΔΧ που λήγουν το Δεκέμβριο ή στις αρχές Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Παράταση στην ισχύ των ειδικών αδειών οδήγησης Επιβατηγών ∆ηµόσιας Χρήσης (Ε.∆.Χ.) αυτοκινήτων έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο λήψης µέτρων που αφορούν στην πρόληψη, την προστασία και την αναγκαιότητα περιορισµού της διασποράς του ιού COVID-19.

Ειδικότερα σε σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι: «Αναφορικά µε το εν θέµατι αντικείµενο και λαµβάνοντας, κατά την α’ σχετική Κ.Υ.Α., υπόψη:

Advertisement
Advertisement

α. την συνδροµή επιτακτικών λόγων αντιµετώπισης σοβαρού κινδύνου δηµόσιας υγείας, που συνίστανται στη µείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και οι οποίοι, ενόψει των τρεχόντων επιδηµιολογικών δεδοµένων, καθιστούν απολύτως αναγκαία την επιβολή του µέτρου του προσωρινού περιορισµού της κυκλοφορίας των πολιτών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας,

β. την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιµετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω της εµφάνιση του ιού COVID-19, την ανάγκη λήψης µέτρων πρόληψης και περιορισµού διάδοσής του,

γ. την αναγκαιότητα αποφυγής συνωστισµού κατόχων ειδικών αδειών οδήγησης Ε.∆.Χ. οχηµάτων στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας συνεπεία του ιού COVID-19,

Advertisement

δ. την ανάγκη εξυπηρέτησης των οδηγών Ε.∆.Χ. αυτοκινήτων, ιδίως αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς οµάδες, καθώς και της προστασίας της ∆ηµόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, και σε συνέχεια της ανωτέρω β’ σχετικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών, παρατείνεται αυτοδίκαια για χρονικό διάστηµα τριών (3) µηνών από την αναγραφόµενη στο οικείο έντυπο ηµεροµηνία λήξης, η ισχύς των ειδικών αδειών οδήγησης και των Επιβατηγών ∆ηµόσιας Χρήσης (Ε.∆.Χ.) αυτοκινήτων των οποίων η λήξη έχει προσδιοριστεί σε ηµεροµηνία εντός του χρονικού διαστήµατος από τις 01.12.2020 έως και τις 7.1.2021.

2.Για την διεκπεραίωση κάθε άλλης διοικητικής διαδικασίας που άπτεται της ορθής λειτουργίας των Ε.∆.Χ. αυτοκινήτων, οι ενδιαφερόµενοι ιδιοκτήτες ή/και οδηγοί Ε.∆.Χ. αυτοκινήτων καλούνται να τηρούν αυστηρά τις γενικότερες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών περί της εξυπηρέτησης του κοινού στις δηµόσιες υπηρεσίες και της προσέλευσης αυτών µόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν προηγούµενης συνεννόησης (ραντεβού) (βλ. σχετική υπ’ αριθµ. ∆Ι∆Α∆/Φ.69/137/οικ.22414/07.12.2020 Α∆Α: ΨΝΣΚ46ΜΤΛ6-5Ξ2).

Advertisement

3.Οι Γενικές ∆/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών και η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. όπου αποστέλλεται η παρούσα παρακαλούνται για την ενηµέρωση των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών αρµοδιότητάς τους και των µελών της, αντίστοιχα.»

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα νέα τέλη κυκλοφορίας-Τι αλλάζει από το 2021

Advertisement

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τα ΚΤΕΟ εχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!

Λύθηκε το πρόβλημα με τις Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων