Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρία Nissan GT-R, τρία ρεκόρ (video)

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρία Nissan GT-R, τρία ρεκόρ (video)

ΝΕΑ

Τρία Nissan GT-R, τρία ρεκόρ (video)

ΝΕΑ

Ένα… χατ-τρικ από ρεκόρ πέτυχε ο πρεσβευτής της NISMO, Marc Gené! Ο ισπανός πρώην πιλότος της Formula 1 έσπασε τα χρονόμετρα με τα GT-R R35, GT-R Track Edition και GT-R Nismo σπάζοντας με κάθε ένα από αυτά το ρεκόρ στην πίστα του Εθνικού Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας (INTA), στο Torrejón de Ardoz της Μαδρίτης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ένα απαιτητικό σιρκουί μήκους 1.7 χιλιομέτρων και εκεί ο Marc Gené κλήθηκε να αποδείξει πόσο μπορεί να ανεβάσει τον πήχη κάθε ένα από τα προαναφερθέντα μοντέλα. Ή καλύτερα, να κατεβάσει τους χρόνους!

Πρώτα οδήγησε το Nissan GT-R R35 με το οποίο σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:06.93. Στη συνέχεια πέρασε πίσω από το τιμόνι του GT-R Track Edition και εκεί σημείωσε επίδοση 1:06.39. Το χατ-τρικ ήρθε με το GT-R NISMO με το οποίο έκανε τον γύρο με χρόνο 1:05.83. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτοί είναι οι καλύτεροι χρόνοι που έχουν καταγραφεί ποτέ στην πίστα του INTA.

Advertisement
Advertisement

«Όταν μου πρότειναν αυτή την πρόκληση, στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός, καθώς ήταν μια πίστα δοκιμών που δεν είχα αγωνιστεί ποτέ πριν», δήλωσε ο Gené. «Αλλά μετά τις πρώτες στροφές της διαδρομής με το Nissan GT-R R35, παρατήρησα ότι αυτό το αυτοκίνητο ήταν σωστά στημένο  για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Έτσι, κάναμε την πρώτη προσπάθεια με αυτή την έκδοση και στη συνέχεια καταρρίψαμε το ρεκόρ, το οποίο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Έπειτα δοκιμάσαμε το Nissan GT-R Track Edition και η διαφορά στo κράτημα, την ισχύ και το βάρος σε σχέση με το GT-R R35, ήταν τα στοιχεία που μας επέτρεψαν να “ξυρίσουμε”  άλλα έξι δέκατα του δευτερολέπτου από το προηγούμενο ρεκόρ. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο γρήγορος γύρος με το Nissan GT-R NISMO, ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, που ωστόσο μπορείτε να το οδηγήσετε σε καθημερινή βάση. Έχει μια εντυπωσιακή ανάρτηση. Όταν το δοκιμάσεις στην πίστα, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το αυτοκίνητο έχει τους αγώνες στο DNA του. Με όλα τα συστήματα ελέγχου αποσυνδεδεμένα, καθώς μου αρέσει να οδηγώ με αυτό τον τρόπο, κατάφερα να πάω ακόμα πιο γρήγορα και να σπάσω το ρεκόρ ξανά. Στο τέλος, ήταν μια απίστευτη μέρα με αξιοσημείωτη πρόοδο στους χρόνους, γεγονός που επιβεβαιώνει  τις διαφορές μεταξύ των εκδόσεων. Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν σε θέση να επιτύχω το ρεκόρ της πίστας με τα τρία Nissan GT-R που οδήγησα, πράγμα που αποδεικνύει  τις δυνατότητες του συγκεκριμένου super σπορ  αυτοκινήτου, στο πλέον απαιτητικό περιβάλλον».

Ο Gené είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού  στην Ισπανία. Μετά το θρίαμβό του στο Open του 1998 της Nissan, “μεταπήδησε” στη Formula 1. Ξεκίνησε με την ομάδα Minardi, όπου η αποτελεσματικότητά του τον οδήγησε στη συνέχεια στη Williams, ως οδηγό δοκιμών. Μετά την Βρετανική ομάδα, ακολούθησε μια αντίστοιχη πορεία με την Scuderia Ferrari. Ωστόσο, η καριέρα του απογειώθηκε μετά τη  Formula 1, με την θριαμβευτική νίκη του στο  24ώρο αγώνα Le Mans το 2009, που τον κατέστησε τότε τον πρώτο Ισπανό που κέρδισε τον θρυλικό αγώνα. Το όνομα του Gené συνδέθηκε με τη Nissan, όταν “χρίστηκε” πρεσβευτής της NISMO, από το 2005.

Advertisement