Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρία ηλεκτρικά Audi μέχρι το 2020

Ελλάδα 22:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρία ηλεκτρικά Audi μέχρι το 2020

ΝΕΑ

Τρία ηλεκτρικά Audi μέχρι το 2020

ΝΕΑ

Το μέλλον της αυτοκίνησης περιλαμβάνει ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες. Όσο το κόστος της σχετικής τεχνολογίας μειώνεται και η αυτονομία αυξάνεται, όλο και περισσότερα μοντέλα μηδενικών ρύπων θα κυκλοφορούν στους δρόμους. Η Audi έχει θέσει ως στόχο τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 25-30% των συνολικών της πωλήσεων το 2025, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Heilbronner Stimme, ο Rupert Stadler ανέφερε ότι η Audi θα λανσάρει τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020. Ένα από αυτά θα είναι χωρίς αμφιβολία το μεγάλο SUV Q6, το οποίο θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο e-tron quattro. Θα λανσαριστεί στην Ευρώπη και την Αμερική το 2018 και στόχος είναι να προσφέρει αυτονομία 500 km (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Stadler η μάρκα από το Ίνγκολσταντ θα παρουσιάσει και ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο. Και αυτό διότι αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον του κοινού για αυτοκίνητα που θα προσφέρουν καθημερινές μετακινήσεις (σπίτι-δουλειά-σπίτι) χωρίς εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, κεντρικές και τοπικές κυβερνήσεις θα προσφέρουν κίνητρα για όσους δεν ρυπαίνουν μέσα στις πόλεις.