Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρία έργα εκσυγχρονισμού για το Μετρό της Αθήνας

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρία έργα εκσυγχρονισμού για το Μετρό της Αθήνας

ΝΕΑ

Τρία έργα εκσυγχρονισμού για το Μετρό της Αθήνας

ΝΕΑ

Τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση της λειτουργίας και της απόδοσης του δικτύου της πρωτεύουσας.

Advertisement
Advertisement

Με τρία έργα βελτίωσης της λειτουργίας και της απόδοσης αλλά και μείωσης του ενεργειακού κόστους προχωρά στο Μετρό της Αθήνας η ΣΤΑ.ΣΥ.

Πρόκειται για το έργο εγκατάστασης κλιματισμού σε συρμούς Μετρό, την εξοικονόμηση ενέργειας από την πέδηση των συρμών αλλά και την λειτουργία φωτοβολταϊκών στο Αμαξοστάσιο του Τραμ στο Ελληνικό.

Σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση κλιματισμού στους συρμούς πρώτης γενιάς: Στόχος της ΣΤΑΣΥ είναι έχοντας το αντικείμενο της λύσης και το κόστος, να αναζητηθεί χρηματοδότηση προκειμένου να εγκατασταθεί σύστημα κλιματισμού σε συνολικά 28 συρμούς.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο βήμα στην ενεργειακή εξοικονόμηση και ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος είναι ο διεθνής διαγωνισμός, που έχει ήδη προκηρυχθεί, με αντικείμενο την «Ανακαίνιση δύο Υποσταθμών της Γραμμής 1, με ταυτόχρονη εγκατάσταση συστήματος ανάκτησης ενέργειας από την ηλεκτροπέδηση των συρμών».

Ακόμα ένας διαγωνισμός που είναι στα σκαριά από την ΣΤΑ.ΣΥ αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στο αμαξοστάσιο του Τραμ στο Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΤΑ.ΣΥ εξετάζει τον βέλτιστο τρόπο για να μπορέσει να εξοικονομεί ενέργεια μέσω της παραγωγής της από τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που θα εγκατασταθούν στην στέγη του αμαξοστασίου. Ο διαγωνισμός για τα φωτοβολταϊκά ισχύος 2,2 MW έχει εκτιμώμενη αξία 900.000 ευρώ και περίπου 300.000 ευρώ θα προέλθουν από το Πράσινο Ταμείο.