Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρένα: Ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν;

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρένα: Ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν;

ΝΕΑ

Τρένα: Ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν;

ΝΕΑ

Οι βάρδιες θα είναι διαφορετικές από σήμερα με δυο σταθμάρχες και δυο μηχανοδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Επαναλειτουργεί από σήμερα ο σιδηρόδρομος, με περιορισμένα δρομολόγια και με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για πρώτη φορά μετά από τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Στο άμεσο μέλλον θα τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από σήμερα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:

-Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο

-Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς

Advertisement

-‘Ανω Λιόσια- Αεροδρόμιο

-Αεροδρόμιο- ‘Ανω Λιόσια

Advertisement

-‘Ανω Λιόσια- Κάντζα

-Κάντζα- ‘Ανω Λιόσια

-Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα

Advertisement

-Προαστιακός Πάτρας

-Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο

-Διακοφτό- Καλάβρυτα

«Σήμερα ξεκινάνε μόνο τα δρομολόγια για αεροδρόμιο και τα δρομολόγια για Χαλκίδα, δηλαδή 18 για αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι βάρδιες θα είναι διαφορετικές από σήμερα με δυο σταθμάρχες και δυο μηχανοδηγούς», δήλωσε ο σταθμάρχης στο σταθμό Λαρίσης.

Με την ευκαιρία της επανέναρξης των δρομολογίων του ελληνικού σιδηροδρόμου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβιβαζόμενος στο πρώτο δρομολόγιο σήμερα το πρωί, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ όλους όσους παρευρίσκεστε τούτες τις στιγμές δίπλα μας, καθώς μετά το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όλους μας, καλούμαστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Τόσο η διοίκηση, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι στο δίκτυο του ελληνικού σιδηροδρόμου, είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού.

Με δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πλέον φιλικό στο περιβάλλον μεταφορικό μέσον, αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη γρήγορη και την ασφαλέστερη επαναλειτουργία του. Θέλουμε να σταθείτε και εσείς δίπλα μας, γιατί για όλους η επόμενη ημέρα του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».

Ήδη πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, τα οποία έχει ναυλώσει η Hellenic Train προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Από το σταθμό Λαρίσης αναχωρούν τρία δρομολόγια λεωφορείων την ώρα. Ένα για Θεσσαλονίκη, ένα για Κιάτο και ένα για Χαλκίδα. Η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται είτε διαδικτυακά είτε στο εκδοτήριο του σταθμού Λαρίσης.

Φωτογραφία: Eurokinisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρένα: Πότε δικαιούνται αποζημίωση οι επιβάτες;
Τρένα υδρογόνου στην Ελλάδα έως το 2025!
Τρένα: Αλλάζουν τα δικαιώματα των επιβατών – Τι θα γίνει με τα ποδήλατα