Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota-Βραζιλία: Επένδυση 220 εκατ. ευρώ για νέο όχημα

Ελλάδα 5:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota-Βραζιλία: Επένδυση 220 εκατ. ευρώ για νέο όχημα

ΝΕΑ

Toyota-Βραζιλία: Επένδυση 220 εκατ. ευρώ για νέο όχημα

ΝΕΑ

Ποσό ύψους 220,3 εκατ. θα επενδύσει η Toyota στην Βραζιλία μέσω της θυγατρικής της Toyota do Brasil Ltda. Σκοπός του ιαπωνικού κολοσσού είναι ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου ώστε να κατασκευάζεται εκεί ένα νέο όχημα.

Advertisement
Advertisement

 

Συγκεκριμένα η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στην Βραζιλία θα επενδύσει το ποσό των 220,3 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο Sorocaba στο Sao Paulo. Το εν λόγω σύγχρονο εργοστάσιο λειτουργεί από το 2012 και κατασκευάζει για την τοπική αγορά τα Yaris και Etios.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο θα αφορά, όπως όλα δείχνουν, την βραζιλιάνικη αγορά και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό το 2021. Οι άνθρωποι της Toyota επέλεξαν το συγκεκριμένο εργοστάσιο λόγω της δυνατότητας που παρείχε για επέκταση των γραμμών παραγωγής του αλλά και την διευκόλυνση που προσφέρει στους προμηθευτές στο κομμάτων των logistics.

Με την έναρξη της παραγωγής η θυγατρική της Toyota θα προσθέσει 300 ακόμη υπαλλήλους στο εργατικό δυναμικό του εργοστασίου. Οι άνθρωποι της εταιρίας δεν αποκάλυψαν περισσότερα πράγματα για το μοντέλο που θα κατασκευάζεται εκεί, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Advertisement

“Η δέσμευση της Toyota για την ανάπτυξη της Βραζιλιάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας και της Βραζιλίας είναι εφικτή μόνο μέσω δυνατής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων της εταιρίας. Αυτή η ανακοίνωση για μία ακόμη επένδυση στην Βραζιλία είναι το αποτέλεσμα της από κοινού δουλειάς των υπαλλήλων, των προμηθευτών, των εμπόρων, των συνδικάτων και της κυβέρνησης και ενισχύει το μακροπρόθεσμο όραμά μας για την χώρα”, δήλωσε σχετικά ο Masahiro Inoue, CEO της Toyota Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής και πρόεδρος της θυγατρικής της ιαπωνικής εταιρίας.