Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Raize: Το νέο crossover των Ιαπώνων

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota Raize: Το νέο crossover των Ιαπώνων

ΝΕΑ

Toyota Raize: Το νέο crossover των Ιαπώνων

ΝΕΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου κόμπακτ διαστάσεων crossover μοντέλου της Toyota Raize διέρρευσαν στο διαδίκτυο, λίγες ημέρες πριν την επίσημη αποκάλυψή του.

Advertisement
Advertisement

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας των SUV της Toyota, κάτω από τα RAV4 και C-HR, ενώ ως βάση για την κατασκευή του αποτελεί το νέας γενιάς Daihatsu Rocky και η εξελιγμένη πλατφόρμα DNGA. Να αναφέρουμε ότι η Daihatsu αποτελεί πλέον θυγατρική εταιρεία της Toyota, μετά την πλήρη εξαγορά της από τον Ιαπωνικό κολοσσό.

Advertisement
Advertisement

Επίσημες πληροφορίες που να αφορούν το νέο Raize δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Πάντως, έχοντας στο μυαλό μας τις εξωτερικές διαστάσεις του Daihatsu Rocky, με το οποίο θα μοιράζεται τα πάντα, το μήκος του Raize θα φτάνει τα 3.995 mm, το πλάτος τα 1.620 mm, το ύψος τα 1.695 mm, ενώ το μεταξόνιο θα αγγίζει τα 2.525 mm. Στο εσωτερικό, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, θα υπάρχουν αρκετά στοιχεία δανεισμένα από το μοντέλο της Daihatsu, όπως η κεντρική οθόνη αφής των 8”.

Επίσης, διάφορες πηγές αναφέρουν ότι κάτω από το καπό του Raize θα υπάρχει ένας τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,0 λίτρου και θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης. Επίσης, θα διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητη, όσο και σε τετρακίνητη έκδοση.