Toyota Hellas και ΑΚΜΗ ενώνουν δυνάμεις για τη νέα γενιά μηχανικών
ΝΕΑ
Νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην υβριδική τεχνολογία φέρνει πιο κοντά σπουδές και αγορά εργασίας, με τη στήριξη της Toyota Hellas.
Η Toyota Hellas και η ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ προχωρούν σε μια σημαντική συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης, με στόχο να προετοιμάσουν τη νέα γενιά τεχνικών αυτοκινήτου.
WHAT CAR
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και δημιουργούν το «Πρόγραμμα Υβριδικής Τεχνολογίας Toyota», που απευθύνεται σε σπουδαστές Μηχανοτρονικής.
Το πρόγραμμα θα διαρκεί δύο χρόνια και θα τρέχει παράλληλα με τις σπουδές. Με την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες θα παίρνουν πιστοποιητικό εξειδίκευσης από την Toyota, αποκτώντας ουσιαστικά πλεονέκτημα για την αγορά εργασίας.
Η εκπαίδευση δεν θα είναι μόνο θεωρητική. Η Toyota Hellas θα προσφέρει υβριδικά αυτοκίνητα, διαγνωστικό εξοπλισμό και τεχνική υποστήριξη, ενώ θα εκπαιδεύσει και τους καθηγητές, ώστε να μεταφέρουν σωστά τη γνώση στους σπουδαστές.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται εγκαταστάσεις της εταιρείας και να παρακολουθούν από κοντά πώς λειτουργεί το after sales.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Οι σπουδαστές θα μπορούν να κάνουν αμειβόμενη πρακτική άσκηση στο δίκτυο συνεργατών της Toyota, με προοπτική μελλοντικής δουλειάς. Επιπλέον, θα δοθούν υποτροφίες στους καλύτερους, που θα συνοδεύονται και από ευκαιρίες πρακτικής.
Η συνεργασία βασίζεται στη στρατηγική της Toyota για διαφορετικές μορφές εξηλεκτρισμού, όπως υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά και τεχνολογίες υδρογόνου. Στόχος είναι οι νέοι τεχνικοί να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.
Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2026, ενώ οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν νωρίτερα μέσα στη χρονιά.
Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει τη σημασία που δίνει η Toyota στην εκπαίδευση και στη δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών για το μέλλον της αυτοκίνησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
H BYD φέρνει νέο Atto 3 με φόρτιση-αστραπή σε… 5 λεπτά!
Στα σκαριά στρατηγική συνεργασία Nissan και Chery
Τι θα δούμε στην Έκθεση του Πεκίνου;