Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR HV Sports concept: Ο αντικαταστάτης του GT 86;

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR HV Sports concept: Ο αντικαταστάτης του GT 86;

ΝΕΑ

Toyota GR HV Sports concept: Ο αντικαταστάτης του GT 86;

ΝΕΑ

Η Toyota κάνει την έκπληξη και ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Tokyo Motor Show στα τέλη του μήνα το πρωτότυπο GR HV Sports, το οποίο είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του πισωκινητού κουπέ GT 86 ή ακόμα και τον προπομπό της πρώτης cabrio εκδοχής του.

Advertisement
Advertisement

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Το ιαπωνικό πρωτότυπο διαθέτει ένα αμάξωμα το οποίο διατηρεί πολλά κοινά με αυτό του τωρινού GT 86, αλλάζει εντελώς όμως τα δύο άκρα του. Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα έχει διαφοροποιηθεί η σχεδίαση του καπό και έχουν προστεθεί δύο νέες εισαγωγές, υπάρχει μια νέα μάσκα και προφυλακτήρας, ενώ εντελώς νέα είναι τα LED φώτα που παραπέμπουν στο αγωνιστικό πρωτότυπο TS050 Hybrid της Toyota.

Στο πλάι, ξεχωρίζουν οι τροχοί με σχεδίαση που θυμίζει αυτών του αγωνιστικού πρωτότυπου, ενώ η αεροτομή στο πίσω μέρος εμπνέεται και αυτή από το TS050. Στα χαρακτηριστικά του GR HV Sports εντάσσεται και η τύπου targa αφαιρούμενη οροφή, που δεν αποκλείεται να μας οδηγήσει στο πρώτο GT 86 κάμπριο της ιστορίας, ενώ στην όλη πολύ δυναμική εμφάνιση το ρόλο της παίζει και η ματ μαύρη βαφή του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota τονίζει ότι για την κίνηση του πρωτότυπου υπάρχει το υβριδικό σύστημα THS-R που έχει πολλά κοινά με αυτό του αγωνιστικού TS050. Επίσης, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η τοποθέτηση των μπαταριών έχει γίνει στο κέντρο του αυτοκινήτου, για βέλτιστη δυνατή κατανομή του βάρους.

GR HV Sports 640

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το κουμπί της μίζας που βρίσκεται πάνω στον επιλογέα του κιβωτίου και αποκαλύπτεται σηκώνοντας ένα κόκκινο καπάκι, δίνοντας και εδώ μια αίσθηση από αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το κιβώτιο είναι μεν αυτόματο, όμως μέσω του ίδιου επιλογέα ο οδηγός μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως χειροκίνητο, έχοντας στη διάθεσή του 6 σχέσεις.

Advertisement

GR HV Sports1 640

GR HV Sports2 640

Advertisement