Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τoyota: Φέρνει τη Hino στην Ευρώπη

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τoyota: Φέρνει τη Hino στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Τoyota: Φέρνει τη Hino στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Hino Motors, Ltd. ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στην Ευρώπη με στόχο να αποσπάσει σημαντικά μερίδια αγοράς από παραδοσιακούς κατασκευαστές ελαφρών & βαρέων οχημάτων στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

KΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Η εταιρεία Hino (με έδρα το Hino-shi στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο) ξεκίνησε τη δραστηριότητα στην Ιαπωνία το 1910 και το 1917 παρουσίασε το πρώτο της όχημα. Σήμερα λειτουργεί σαν θυγατρική της Toyota με κύρια δραστηριότητα την κατασκευή μηχανών και επαγγελματικών οχημάτων (βαριά & ελαφρά).


Hino Briska, το πρώτο pick up της φίρμας το 1961

Advertisement
Advertisement

Τα προϊόντα της έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, λόγω της υψηλής αξιοπιστίας που προσφέρουν, και έτσι η φίρμα αναπτύσσεται ταχέως σε παγκόσμιο επίπεδο (διαθέτει μονάδες παραγωγής σε Καναδά, Κολομβία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ & HΠΑ).

Hino-logo

Πρόσφατα, μάλιστα, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την δημιουργία νέου εργοστασίου στη Ρωσία, μια μονάδα που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την Ευρώπη. Έτσι, αναμένουμε από τις αρχές του 2019 οι ευρωπαϊκοί δρόμοι να κατακλειστούν από pick up, τράκτορες και λεωφορεία της Hino.

Advertisement

1280px-SanchungBus_568FN_Front
Αυτά είναι τα λεωφορεία που έχει παραγγείλει ο ΟΑΣΑ από την ιαπωνική Hino

Όσον αφορά το λανσάρισμα του brand, τις περισσότερες δυσκολίες πρόκειται να συναντήσει η ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota που θα αναλάβει και το management, καθώς η ονομασία της εταιρείας Hino δεν πρόκειται να γίνει εύκολα αποδεκτή από το κοινό (θυμίζουμε ότι αντίστοιχο πρόβλημα είχε και η Mitsubishi με το Pajero, μια λέξη η οποία στις ισπανόφωνες χώρες σημαίνει μ@λ@κ@ς).

Advertisement

Αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία το λανσάρισμα της Hino, το γραφείο τύπου της Toyota Hellas έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο επικοινωνιακής δράσης σε όλα τα επίπεδα. Έτσι, το πρώτο διαφημιστικό σποτ που θα δούμε θα προσπαθήσει να συνδυάσει το ιαπωνικό brand με τα απόλυτα αρσενικά-ντραβραντισμένους άντρες, κάτι που θα τύχει μεγάλης απήχησης σε περιοχές της περιφέρειας.

Aκόμη μια δυσκολία που θα υπάρξει αφορά το Ηino Μapa, ένα pick up μοντέλο που θα ανταγωνιστεί το πρωτοπόρο Toyota Hilux. Περισσότερα στοιχεία για τα σχέδια της φίρμας θα γνωρίζουμε τους επόμενους μήνες. Eμείς, από την πλευρά του Newsauto, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Toyota Hellas και καλό μήνα!

Advertisement