Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Έρχεται και επίσημα “καυτή” Corolla GRMN

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Έρχεται και επίσημα “καυτή” Corolla GRMN

ΝΕΑ

Toyota: Έρχεται και επίσημα “καυτή” Corolla GRMN

ΝΕΑ

Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν τους τελευταίους μήνες γύρω από την δημιουργία μιας πιο δυναμικής έκδοσης της νέας Toyota Corolla. Τώρα από ό,τι φαινεται έρχεται και η επίσημη επιβεβαίωση για την Corolla που θα φέρει τα αρχικά GRMN στο συνθετικό του ονόματος της.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, η επιβεβαίωση για την δημιουργία της πιο δυναμικής έκδοσης της νέας Toyota Corolla μας έρχεται από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα εκείνα του Toshio Kanei, αναπληρωτή αρχισχεδιαστή των Ιαπώνων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό Αutorai.

Advertisement
Advertisement

“Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τι θα ήταν πιο αποδοτικό για την αγορά της Ευρώπης, αλλά μια Corolla GRMN είναι σίγουρα ρεαλιστική (σ.σ. πρόταση). Δουλεύουμε ήδη πάνω σε αυτό. Η εξέλιξη πραγματοποιείται κάτω από την καθοδήγηση της Toyota Gazoo Racing. Αυτό το τμήμα έχει συμπεριλάβει την Corolla GRMN στα μελλοντικά σχέδια, αλλά για τώρα το project βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού”, δήλωσε ο Kanei σε σχετική ερώτηση.

Όσον αφορά στις προδιαγραφές της GRMN και πιο συγκεκριμένα τον κινητήρα που θα φέρει, ο Kanei δήλωσε εμφατικά ότι ένα υβριδικό σύστημα κίνησης δεν βρίσκεται στα πλάνα των Ιαπώνων για την Corolla GRMN και άφησε υπόνοιες ότι κάτω από το καπό της σπορ έκδοσης είναι πιο πιθανό να δούμε έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα περί τα 1,6 λίτρα.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης της καυτής Corolla ο Kanei ανέφερε ότι θα βρίσκεται κοντά μας κάποια στιγμή στο μέσο του κύκλου ζωής του νέου μοντέλου. Εκείνο που θα απασχολήσει περισσότερο τους Ιάπωνες και για αυτό το λόγο θα αργήσουμε να δούμε την Corolla GRMN, είναι η εξέλιξη του κινητήρα με τις αλλαγές σε πλαίσιο και αναρτήσεις σύμφωνα με τον ίδιο να αποτελούν μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σχετικά γρήγορα.

Advertisement

Δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε και κάποια έκπληξη στον τομέα του μοτέρ, να δούμε δηλαδή την Corolla GRMN όντως με υβριδικό σύστημα κίνησης, κάτι που δικαιολογεί εν μέρει και το σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι και την επίσημη παρουσίαση της.