Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Εκτός πλάνων οι ντίζελ κινητήρες εκτός…

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota: Εκτός πλάνων οι ντίζελ κινητήρες εκτός…

ΝΕΑ

Toyota: Εκτός πλάνων οι ντίζελ κινητήρες εκτός…

ΝΕΑ

H ιαπωνική φίρμα διαβάζει το μέλλον και αφήνει «εκτός» τους ντίζελ κινητήρες. Στην περίπτωση του Toyota Yaris το ντίζελ μοτέρ παραμένει σε ορισμένες αγορές της Ευρώπης μόνο.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κώστας Φούζας

Το γεγονός ότι οι μικροί ντίζελ κινητήρες δεν έχουν μέλλον είναι πλέον και επίσημα γεγονός. Το παραδέχονται πλέον και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη ότι σε η ζήτηση για ντίζελ πέφτει κατακόρυφα. Από την άλλη, εταιρείες σαν την Toyota, που οδηγούν τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση, επενδύουν σε άλλες λύσεις όπως είναι τα υβριδικά σύνολα ή το υδρογόνο. Έτσι, το νέο C-HR δεν έχει στην γκάμα του ντίζελ μοτέρ, ενώ το ανανεωμένο Yaris θα έχει προς το παρόν ντίζελ…μόνο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Advertisement
Advertisement

Άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Toyota αποκάλυψε το ανανεωμένο Yaris στις αρχές του έτους, χωρίς να αναφέρει ότι μοντέλο θα διαθέτει τον κινητήρα 1,4 D-4D.

Στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης το newsauto έσπευσε να ρωτήσει τους ανθρώπους της Toyota αν τελικά θα υπάρξει ντίζελ έκδοση και εκείνοι δήλωσαν άγνοια…

Αυτές τις μέρες βρεθήκαμε στην Ολλανδία για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου. Όπως διαπιστώσαμε, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ντίζελ έκδοσης απουσιάζουν από το press kit του αυτοκινήτου και οι ιθύνοντες της εταιρείας δεν έκαναν καμία αναφορά σε αυτό. Τελικά, οι απορίες μας λύθηκαν από τους μηχανικούς της Toyota που ήταν παρόντες.

Advertisement

Το μοντέλο θα διατίθεται με ντίζελ μοτέρ μόνο σε όσες χώρες το ζήτησαν για την αγορά τους. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Και αυτό μέχρι νεωτέρας της ανακοίνωσης των νέων εκπομπών ρύππων που αναμένεται στον Σεπτέμβριο.

Σε όλες τις υπόλοιπες αγορές (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, κλπ) το ντίζελ Yaris δε θα συνεχίσει την εμπορική του καριέρα, αφού δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου κινητήρα, με τους αγοραστές να επιλέγουν μόνο πετρελαιοκινητήρες μεγάλου κυβισμού και στην περίπτωση του Yaris, την υβριδική και βενζινοκίνητη έκδοση…

Advertisement