Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Aygo: Υβριδική η επόμενη γενιά

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota Aygo: Υβριδική η επόμενη γενιά

ΝΕΑ

Toyota Aygo: Υβριδική η επόμενη γενιά

ΝΕΑ

Το επόμενο Toyota Aygo θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, καθώς μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση δεν είναι βιώσιμη για το μέγεθός του.

Advertisement
Advertisement

 

Η Toyota δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την επιτυχία του Aygo, παρόλο που όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων αλλάζουν πλάνα και εγκαταλείπουν την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης.
Την απόφαση να κρατήσει «ζωντανό» το Aygo για μία τρίτη γενιά πήρε η Toyota. Με αυτήν την κίνηση η εταιρία δείχνει πως δεν αντιμετωπίζει την ίδια πίεση με άλλους κατασκευαστές για να βελτιώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου τους, χάρη στην ήδη επιτυχημένη σειρά υβριδικών μοντέλων, που φροντίζουν για αυτό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Europe, Johan van Jyl, επιβεβαίωσε, ότι η επόμενη γενιά του Aygo θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στις Βρυξέλλες και θα παραχθεί στην Τσεχία.

Advertisement
Advertisement


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει την πλήρη κυριότητα του εργοστασίου Kolin στην Τσεχική Δημοκρατία μέχρι το 2021, αγοράζοντας το μερίδιο της PSA στη μονάδα που παράγει αυτή τη στιγμή τα Toyota Aygo, Citroen C1 και Peugeot 108. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι η PSA δεν σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα μικρά της μοντέλα. Η Toyota άλλωστε είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι το Aygo παραμένει ένα κερδοφόρο μοντέλο γι ‘αυτούς με πωλήσεις 100.000 μοντέλων ετησίως.
Το επόμενο Toyota Aygo θα υιοθετήσει πιθανότατα ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης αντί για ένα ηλεκτρικό, καθώς το κόστος κατασκευής για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι ακόμη μεγάλο.


Υπάρχει επίσης η πιθανότητα το νέο Toyota Aygo να έχει και μία έκδοση Crossover, αξιοποιώντας τις τάσεις της αγοράς, για οχήματα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος όπως το Suzuki Ignis. Η νέα γενιά του μικρού αυτοκινήτου πόλης της Toyota δεν αναμένεται να εμφανιστεί μέχρι το 2021 ή το 2022.