Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Αυτόματο σβήσιμο μοτέρ & χειρόφρενο στα νέα μοντέλα

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Αυτόματο σβήσιμο μοτέρ & χειρόφρενο στα νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Toyota: Αυτόματο σβήσιμο μοτέρ & χειρόφρενο στα νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Με δύο νέα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τα αυτοκίνητά της πιο ασφαλή και θα βοηθήσουν σημαντικά τους… ξεχασιάρηδες θα εξοπλίσει η Toyota τα νέα της μοντέλα, προς το παρόν τουλάχιστον για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας μας έρχεται από την Toyota B. Αμερικής, η οποία σκοπεύει να ξεκινήσει να εξοπλίζει σχεδόν όλα τα νέα της μοντέλα με λειτουργία αυτόματης παύσης λειτουργίας του κινητήρα αλλά και με αυτόματο χειρόφρενο.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αυτόματης παύσης λειτουργίας του κινητήρα (Auto Shut Off) θα ξεκινήσει να τοποθετείται στα περισσότερα μοντέλα του 2020 για τις αγορές της Β. Αμερικής και θα μπορεί να σβήνει τον κινητήρα του οχήματος μετά από ένα προκαθορισμένο διάστημα που θα υποδεικνύει στα συστήματα του οχήματος ότι ο κινητήρας έμεινε σε λειτουργία κατά λάθος.

Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί και να παραξενεύει εμάς τους Ευρωπαίους αλλά στις Η.Π.Α. και στον Καναδά αναμένεται να σώσει ακόμη και ζωές αφού είναι δεκάδες τα περιστατικά που αναφέρονται κάθε χρόνο, όπου ο οδηγός, παρκάροντας στο κλειστό πάρκινγκ του σπιτιού του, ξεχνά να σβήσει το μοτέρ, με μεγάλο κίνδυνο για δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις και τα αέρια που απελευθερώνονται από την εξάτμιση.

Advertisement

Παράλληλα με την τοποθέτηση του συστήματος, ο οδηγός του οχήματος θα λαμβάνει οπτικοακουστικά μηνύματα και από το “έξυπνο” κλειδί του, ενώ στο μέλλον θα ενημερώνεται και από το κινητό του μέσω σχετικής εφαρμογής.

Το Automatic Park, όπως το ονομάζει η Toyota, το οποίο ουσιαστικά ενεργοποιεί αυτόματα το χειρόφρενο ή/και βάζει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στην θέση “P”, θα ενεργοποιείται αυτόματα, στην περίπτωση που ο οδηγός του οχήματος βγει από το όχημα και έχει ξεχάσει να κάνει ένα από αυτά τα δύο. Έτσι η Toyota εκμηδενίζει τον κίνδυνο να κυλίσει το όχημα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω από απροσεξία του οδηγού. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για οχήματα με ηλεκτρονικό φυσικά χειρόφρενο, ενώ προς το παρόν τα υπάρχοντα μοντέλα της Toyota ενημερώνουν τον οδηγό τους οτπικοακουστικά.

Advertisement