Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τους… τρολάρει με το Niro HUV η KIA

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τους… τρολάρει με το Niro HUV η KIA

ΝΕΑ

Τους… τρολάρει με το Niro HUV η KIA

ΝΕΑ

Μπορεί η υπόλοιπη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να παρουσιάζει νέα μοντέλα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, όπως η KIA Motors ακολούθησε και μία διαφορετική οδό επικοινωνίας, παρουσιάζοντας και teaser εικόνες ενόψει της επόμενης μεγάλης έκθεσης που θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Auto Show του Σικάγο που θα διεξαχθεί στις 13-21 Φεβρουαρίου!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο λόγος για το Niro, ένα νέο HUV (Hybrid Utility Vehicle) του οποίου βλέπουμε τη φιγούρα. Πρόκειται λοιπόν για ένα υβριδικό crossover που κουβαλάει το γνωστό σχεδιασμό της γρίλιας στο εμπρός μέρος και που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από την κορεάτικη εταιρεία: «θα φέρει μία φρέσκια διάσταση στην παγκόσμια αγορά των SUV».

Παγκόσμιο λοιπόν μοντέλο, που θα απευθύνεται τόσο στην αμερικανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά και που στον ένα μήνα μέχρι την ολοκληρωμένη αποκάλυψή του, είμαστε σίγουροι πως η KIA θα μας δώσει κι άλλες… κλεφτές ματιές.

Advertisement
Advertisement

Το Niro «γεννήθηκε» από συνδυασμένη εργασία των δύο σχεδιαστικών κέντρων της μάρκας, στη Ναμγιάνγκ της Νότιας Κορέας και στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Εκτός από τη γρίλια που προαναφέραμε, γενικά το… σουλούπι που διακρίνεται δεν δείχνει να αποτελεί σύνολο πολύ διαφορετικό από το Sportage. Άρα τουλάχιστον εμφανισιακά δεν θα έχουμε κάτι ριζοσπαστικό.

kia-niro-teaser-a640

Από πλευράς τεχνολογίας όμως, η KIA στοχεύει σε εκπομπές ρύπων που θα βρίσκονται κάτω από το όριο των 90 gr/km, χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες του 1600άρη βενζίνης απόδοσης 105 PS και ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 32Kw, με την ισχύ να περνάει στο δρόμο μέσω συστήματος μετάδοσης 6 σχέσεων και διπλού συμπλέκτη.