Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα και drones για τροχαίες παραβάσεις (+video)

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα και drones για τροχαίες παραβάσεις (+video)

ΝΕΑ

Τώρα και drones για τροχαίες παραβάσεις (+video)

ΝΕΑ

Δεν κλείνουν μάτι οι παραβάτες του ΚΟΚ, μιας και βρίσκονται… υπό το άγρυπνο βλέμμα του «Μεγάλου Αδερφού».

Advertisement
Advertisement

Έναν επιπλέον πονοκέφαλο έχουν οι παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στην Πολωνία. Καλά κρυμμένα drones καταγράφουν τις παραβάσεις των οδηγών, για να τους θέσουν στη συνέχεια αντιμέτωπους με τους ανθρώπους της Τροχαίας.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube, γινόμαστε μάρτυρες της όλης διαδικασίας: Μικρού μεγέθους μη επανδρωμένα αεροσκάφη με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης, είναι «αγκυροβολημένα» πάνω από επαρχιακό δρόμο της Πολωνίας και αναλαμβάνουν καθήκοντα… Big Brother, εποπτεύοντας την κυκλοφορία.

Κάποια στιγμή, την εμφάνισή τους κάνουν και κάποιοι «βιαστικοί» οι οποίοι επιχειρούν προσπέραση, παρά το γεγονός πως ο δρόμος είναι διπλής κυκλοφορίας και οι λωρίδες διαχωρίζονται με συνεχή γραμμή. Ο χειριστής του drone ειδοποιεί το μπλόκο της τροχαίας που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, για να ακολουθήσει η βεβαίωση της παράβασης.

Advertisement
Advertisement

Drones και στην Ελλάδα

Η Πολωνία δεν είναι η μοναδική χώρα όπου drones τίθενται στην υπηρεσία της τροχαίας προσφέροντας πολύτιμη επιχειρησιακή συνδρομή. Όπως σας έχει ενημερώσει το newsauto, τα drones – τροχονόμοι είναι από μέτρα πρόληψης που σκέφτεται σοβαρά να υιοθετήσει και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Advertisement

Με δύο drones έχουν εξοπλιστεί εδώ και αρκετούς μήνες και η Τροχαία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τα οποία είναι δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και της εταιρείας “Ροκάκης Α.Ε.”, κατόπιν αιτήματος του συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων “Ο Άγιος Χριστόφορος”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού Μέσου haniotika-news, τα drones χρησιμεύουν στη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών από τα συμβάντα, ενώ για τον χειρισμό τους έχει προβλεφθεί η εκπαίδευση τεσσάρων αστυνομικών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ! Η Τροχαία έκοβε 655 κλήσεις καθημερινά στην Αττική
Αποκάλυψη: Ερχονται και στην Ελλάδα τα drones – τροχονόμοι!
Πάνω από 3.200 drones έκαναν κατάληψη στον ουρανό (video)