Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Μάρτιο στη Γενεύη το νέο Insignia

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Μάρτιο στη Γενεύη το νέο Insignia

ΝΕΑ

Τον Μάρτιο στη Γενεύη το νέο Insignia

ΝΕΑ

Έστω και αν φέρει καμουφλάζ, το νέο Insignia μας αποκαλύπτει τη σιλουέτα του στις φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης που έδωσε στη δημοσιότητα η Opel. Η νέα γενιά του μεσαίου sedan (η ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας) θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στην έκθεση της Γενεύης και εντός των επομένων μηνών θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι σχεδιαστές της Opel κατάφεραν να δώσουν δυναμικές γραμμές στο νέο Insignia, χάρη στη νέα αρχιτεκτονική στην οποία θα βασίζεται και η οποία του χαρίζει σαφώς μεγαλύτερο μεταξόνιο (+9 cm). Το συνολικό μήκος είναι κατά 5,5 cm αυξημένο σε σχέση με αυτό του απερχόμενου μοντέλου. Ταυτόχρονα είναι κατά 3 cm πιο χαμηλό, στοιχείο που τονίζει το… coupe προφίλ του.

new-opel-insignia-teaser-3

Advertisement
Advertisement

Το νέο Insignia Grand Sport θα είναι όμως πιο δυναμικό και στο δρόμο. Θα είναι έως 175 kg ελαφρύτερο (το βάρος του προηγούμενου ήταν από τα σημαντικά μειονεκτήματά του), γεγονός που θα του επιτρέψει να είναι πιο γρήγορο, πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού και πιο οικονομικό σε κατανάλωση. Παράλληλα, η Opel έχει δώσει μεγάλη έμφαση στους τομείς της ποιότητας κύλισης, της ηχομόνωσης, της συνδεσιμότητας και του εξοπλισμού με ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει γνωστά σύνολα όπως το νέο 1.4 Ecotec βενζίνης με 152 PS, αλλά και τον 1.6 CDTI στην έκδοση BiTurbo με τους 160 ίππους. Ο πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και εμφανίζει μέγιστη ροπή 35,7 kgm στις 1.500 rpm. Δεν αποκλείεται να δούμε και τον 3κύλινδρο 1.0 turbo, ώστε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το Mondeo 1.0 EcoBoost.

new-opel-insignia-teaser-2