Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Ιούνιο οι πρώτες παραδόσεις του i8

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Ιούνιο οι πρώτες παραδόσεις του i8

ΝΕΑ

Τον Ιούνιο οι πρώτες παραδόσεις του i8

ΝΕΑ

Σε τρεις μήνες θα βρουν κάτοχο τα πρώτα i8 που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του BMW Group στη Λειψία.

Advertisement
Advertisement


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τα πρώτα plug-in υβριδικά κουπέ επιδόσεων της βαυαρικής μάρκας, θα λανσαριστούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, για να κορυφώσουν το ενδιαφέρον για την έλευση του.

Η μαζική παραγωγή των οχημάτων των πελατών θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Οι προ-παραγγελίες του BMW i8 έχουν ξεκινήσει από το Φθινόπωρο του 2013, ενώ η ζήτηση ήδη υπερβαίνει τον προγραμματισμένο αρχικό, κλιμακούμενο όγκο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση τύπου, οι μηχανικοί της BMW κατάφεραν να πετύχουν περαιτέρω βελτιώσεις στους βασικούς δείκτες επιδόσεων και κατανάλωσης καυσίμου. Χάρη στην καινοτόμο φιλοσοφία της plug-in υβριδικής δομής eDrive, το i8 συνδυάζει επιτάχυνση 0–100 km/h σε 4.4 sec με μέση κατανάλωση στον 2.1 lt/100 km και εκπομπές CO2 49 g/km. Η σχετική κατανάλωση ηλεκτρισμού μετρήθηκε στις 11.9 kWh ανά 100 km.

Το λανσάρισμα των προαιρετικών προβολέων λέιζερ της BMW (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ) προγραμματίζεται για φέτος το φθινόπωρο και το BMW i8 θα γίνει το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που προσφέρει αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού. Οι προβολείς λέιζερ είναι περίπου 30% πιο αποδοτικοί ενεργειακά από τους στάνταρ προβολείς LED και παρέχουν σημαντικά ισχυρότερο φωτισμό στο δρόμο, με εμβέλεια έως 600 μέτρα.

Αν αναρωτιέστε πως λειτουργούν, ιδιαίτερα πυκνές δέσμες φωτός από διόδους λέιζερ υψηλής απόδοσης πέφτουν σε ανακλαστική επιφάνεια με φώσφορο μέσα στο προβολέα, που προβάλλει μία άριστα εστιασμένη δέσμη φωτός στο δρόμο. Οι προβολείς λέιζερ παράγουν ένα φως παρόμοιο με το φυσικό φως ημέρας και δεν κουράζουν οπτικά.

Advertisement

Στο μηδενικών ρύπων all-electric mode, το BMW i8 έχει τελική ταχύτητα 120 km/h και αυτονομία 37 χιλιομέτρων. Ανάλογα με την πηγή επαναφόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου (οικιακή ηλεκτρική πρίζα, επιτοίχιος πίνακας BMW i Wallbox ή δημόσιος σταθμός φόρτισης) οι χρόνοι φόρτισης ποικίλουν από δύο (ή και λιγότερο) έως τρεις ώρες. Στο Sport mode το BMW i8 προσφέρει εν κινήσει επιτάχυνση  από τα 80 στα 120 km/h, σε 2.6sec. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement