Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Απρίλιο τα πρώτα προ-παραγωγής ηλεκτρικά VW I.D.

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Απρίλιο τα πρώτα προ-παραγωγής ηλεκτρικά VW I.D.

ΝΕΑ

Τον Απρίλιο τα πρώτα προ-παραγωγής ηλεκτρικά VW I.D.

ΝΕΑ

Εν όψει του ξεκινήματος της παραγωγής του νέου αμιγώς ηλεκτρικού VW I.D. το Νοέμβριο του 2019, η γερμανική μάρκα ξεκινά την κατασκευή των πρώτων προ-παραγωγής test cars για δοκιμές στο δρόμο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Τα προ-παραγωγής VW I.D. θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται τον Απρίλιο πάνω στη νέα πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW, η οποία θα αποτελέσει και το πάτωμα πάνω στο οποίο θα χτιστούν όλα τα νέα ηλεκτρικά του Group που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι το ξεκίνημα της παραγωγής τον Νοέμβριο του 2019, υπάρχει 1,5 χρόνος περιθώριο για την εξέλιξη του αυτοκινήτου, με τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες να είναι και οι πιο σημαντικές για την περαιτέρω πορεία του.

Η κατασκευή του νέου VW I.D. θα γίνεται στο εργοστάσιο του Τσβικάου στη Γερμανία. Το νέο ηλεκτρικό 5θυρο χάτσμπακ θα είναι το πρώτο από τη νέα γενιά πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων που θα φέρει η γερμανική εταιρεία από το 2020 και ύστερα, τα οποία θα βασιστούν πάνω στη νέα MEB πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Ο ρυθμός παραγωγής του εργοστασίου έχει τεθεί στα 1.500 αυτοκίνητα/ημέρα, ανάμεσα στα οποία θα περιλαμβάνονται εκτός του χάτσμπακ I.D. και το crossover I.D. Crozz, αλλά και το πολυχρηστικό I.D. Buzz. Στο άμεσο μέλλον η κατασκευή των νέων ηλεκτρικών της μάρκας θα γίνεται και στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.

Volkswagen Showcar I.D.