Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τον 1.500άρι TSI Evo η νέα Skoda Octavia

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τον 1.500άρι TSI Evo η νέα Skoda Octavia

ΝΕΑ

Με τον 1.500άρι TSI Evo η νέα Skoda Octavia

ΝΕΑ

Στα μέσα της Άνοιξης υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το εμπορικό λανσάρισμα της ανανεωμένης Skoda Octavia, με τις τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοντέλο θα εντάξει στην γκάμα του και το νέο 1.500άρι ΤSI μοτέρ του VW Group.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Πριν από μερικούς μήνες η Skoda μας παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της Octavia, η οποία απέκτησε φρέσκια εμφάνιση, αλλά και περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία. Σήμερα, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας μίλησε σε βρετανική Μέσα και υποστήριξε ότι στην γκάμα κινητήρων του μοντέλου θα ενταχθεί και ο νέος κινητήρας του VW Group, ο 1,5 TSI Evo, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και ισχύ στους 150 ίππους. Το συγκεκριμένο μοτέρ, και εφόσον ισχύσει το παραπάνω σενάριο, θα αντικαταστήσει τον 1.400άρη TSI που υπάρχει σήμερα, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση. Η εν λόγω προσθήκη στα μηχανικά σύνολα του μοντέλου αναμένεται να γίνει στο 2ο εξάμηνο του 2017 και σίγουρα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το image του best seller μοντέλου της Skoda.

Όσον αφορά τις αλλαγές που φέρει η ανανεωμένη Skoda Octavia, η σημαντικότερη διαφορά στο εμπρός μέρος είναι η επιλογή διπλών φωτιστικών σωμάτων (προαιρετικά full LED), λύση που είχαμε δει παλαιότερα και σε άλλα αυτοκίνητα. Πιο δύσκολα εντοπίζονται οι επεμβάσεις στην ουρά του αμαξώματος, καθώς αφορούν τα κρύσταλλα στα φώτα. Στην καμπίνα των επιβατών κάνουν την εμφάνισή τους νέα συστήματα πολυμέσων. Η κορυφαία εκδοχή έχει οθόνη 9,2 ιντσών και περιλαμβάνει hotspot για γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας, προκειμένου το αυτοκίνητο της Skoda να διατηρήσει την επαφή με τα ανταγωνιστικά του μοντέλα. Το trailer assistant αναλαμβάνει τις μανούβρες κατά την όπισθεν όταν η Octavia έχει ρυμουλκό. Τα συστήματα Predictive pedestrian protection, Blind Spot Detection και Rear Traffic Alert ανιχνεύουν πεζούς αλλά και οχήματα που κινούνται στα τυφλά σημεία των εξωτερικών καθρεπτών.