Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To VW Group θα πουλήσει την Bentley και τη Lamborghini;

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To VW Group θα πουλήσει την Bentley και τη Lamborghini;

ΝΕΑ

To VW Group θα πουλήσει την Bentley και τη Lamborghini;

ΝΕΑ

Εν όψει του νέου σχεδίου Vision 2030 που αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει, το VW Group δεν αποκλείεται να βγάλει… στο σφυρί τις Bentley και Lamborghini, δύο από τις top μάρκες του.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή η λίστα των εταιρειών του VW Group απαρτίζεται εκτός από τη VW, την Audi, τη SEAT, τη Skoda και την Porsche, και από τις Bentley, Bugattti, Lamborghini, Italdesign και Ducati.

Ωστόσο και όπως δημοσιεύει το αμερικάνικο Automobile η σύνθεση αυτή μέσα στα ερχόμενα χρόνια θα αλλάξει, αφού στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αναμόρφωσης Vision 2030 του Group, η VW ενδέχεται να πουλήσει κάποιες από τις premium μάρκες της.

Και, παρότι η Porsche έχει σίγουρο μέλλον, για τις Bentley και Lamborghini το Automobile αποκαλύπτει ότι σύντομα θα τεθούν προς πώληση.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley θα είναι η πρώτη για την οποία το VW Group πιθανότατα θα ψάξει για αγοραστή, από την αγορά της Κίνας, λόγω του ότι η εταιρεία θεωρείται πλέον κάπως παλαιομοδίτικη.

Η Lamborghini από την πλευρά της παρότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει επενδύσεις με την προσθήκη στη γκάμα και της SUV Urus, θα επανεξεταστεί η προοπτική της και εάν αυτή δεν ικανοποιήσει τους ιθύνοντες του Group, τότε θα οδηγηθεί και αυτή προς την πώληση, πιθανότατα σε πακέτο με την Ducati.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Bugatti, η εταιρεία θα φύγει μεν θεωρητικά από το Group, όμως θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Porsche, δίνοντάς τα κλειδιά της στο εγγονό του Ferdinand Porsche, τον Ferdinand Piëch.

Advertisement

Πάντως, παρότι κάποιες από τις μάρκες του VW Group με βάση πάντα τα όσα αναφέρει το Automobile, τεθούν προς πώληση, ο γερμανικός όμιλος φαίνεται ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα μάρκα ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξή του.

Προς το παρόν τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, όμως είμαστε εν αναμονή μέχρι ο γερμανικός Όμιλος να παρουσιάσει στην τελική του μορφή το σχέδιο Vision 2030 για να δούμε εάν ισχύσουν όλες οι παραπάνω αλλαγές.