Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Group θα αποκτήσει το 100% της Audi

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το VW Group θα αποκτήσει το 100% της Audi

ΝΕΑ

Το VW Group θα αποκτήσει το 100% της Audi

ΝΕΑ

Τον Μάρτιο ο όμιλος VW θέλησε να πιέσει τους μετόχους της μειοψηφίας της Audi, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πλήρως το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στο Ingolstadt.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα, ο Όμιλος VW κατείχε το 99,64% της Audi, με τους μετόχους μειοψηφίας να προσκολλώνται στο υπόλοιπο 0,36%. Προφανώς, για την εξαγορά αυτών των μετόχων από τον όμιλο απαιτήθηκε ένα ασφάλιστρο 48 % για συνολικά 267 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η Autonews Europe.

«Η Volkswagen AG θα διευθετήσει το οικονομικό ζήτημα και θα καταβάλλει το αντίτιμο στους μετόχους της μειοψηφίας ως αντάλλαγμα για τη μεταβίβαση των μετοχών τους (1.551,53 ευρώ ανά μετοχή της Audi AG)», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, η τιμή μετοχής 1.050 ευρώ ανά τεμάχιο ισοδυναμεί με τιμή αγοράς 237 εκατομμυρίων ευρώ για συνολικά 152.749 εκκρεμείς μετοχές της Audi. Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου 2020, αλλά τώρα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Εκτός από τη μεταβίβαση των μετοχών, η Audi θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χρηματιστηριακή εταιρεία, συμβατή με την κεφαλαιαγορά. «Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων της Audi, αγωνιστήκαμε και επιτύχαμε αυτό τον στόχο», δήλωσε ο Peter Mosch, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργασιών της Audi. «Η μάρκα συνεπώς θα συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη εντός του Ομίλου». Η Audi παραμένει μία από τις σημαντικότερες μάρκες του Ομίλου VW και σε ορισμένους τομείς μάλιστα, ένας από τους πρωτοπόρους της.

Advertisement
Advertisement