Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo P1800 της Cyan, κοστίζει 500.000$

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo P1800 της Cyan, κοστίζει 500.000$

ΝΕΑ

Το Volvo P1800 της Cyan, κοστίζει 500.000$

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά βλέπουμε το εσωτερικό του restomod που έχει ετοιμάσει η Cyan Racing, με βάση το Volvo P1800 αλλά το πραγματικό σοκ έρχεται από το ταμπελάκι της τιμής.

Advertisement
Advertisement

Η Cyan Racing κυκλοφόρησε τις πρώτες εικόνες του εσωτερικού, του κινητήρα και της ανάρτησης του Volvo P1800 Cyan.

Με τον τρόπο αυτό, έχουμε την καλύτερη μέχρι στιγμής εικόνα του μοντέλου που αν μη τι άλλο είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις restomod που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Λίγους μήνες μετά τις πρώτες εικόνες του Volvo P1800 Cyan, έρχονται στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για το κλασικό Σουηδικό coupe μοντέλο που πλέον στην περιορισμένης παραγωγής σύγχρονη εκδοχή του, έχει πολλά να πει σε επίπεδο επιδόσεων αλλά και τεχνολογίας. Από τις εικόνες προκύπτει πως η καμπίνα παραμένει πιστή στο κλασικό P1800 αλλά τώρα διαθέτει ένα ζευγάρι bucket καθισμάτων και ένα roll cage από τιτάνιο.

Advertisement
Advertisement

Το ταμπλό είναι επίσης υπενδεδυμένο με μαύρο δέρμα που μοιάζει με ύφασμα, το τιμόνι είναι το πανέμορφο Momo Prototipo και τα όργανα είναι νέα, ειδικά για το P1800 Cyan. Το Volvo P1800 Cyan προσφέρει ένα απλό αλλά πολύ όμορφο περιβάλλον για τον οδηγό, κάνοντας λίγη προσπάθεια να κρύψει τα γονίδια αγωνιστικού που του έχει δώσει η αγωνιστική ομάδα. «Έχουμε επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός εσωτερικού που αντικατοπτρίζει τη διακόσμηση αυτοκινήτου της δεκαετίας του ’60 σε μια μοντέρνα έκδοση. Διατηρήσαμε το καθαρό και προσανατολισμένο προς τον οδηγό εσωτερικό του αυθεντικού αυτοκινήτου, αναβαθμίζοντάς το προσεκτικά, με μοντέρνα υλικά και τεχνολογία», δήλωσε o Ola Granlund, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Cyan Racing.

Το πλαίσιο έχει επανασχεδιαστεί πλήρως από τη Cyan για να το κάνει άκαμπτο με τη στρατηγική χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα δίθυρο coupe που στη ζυγαριά δείχνει μόλις 990 κιλά, που από μόνο του ως στοιχείο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στο βραβευμένο αγωνιστικό Volvo S60 TC1. Η Cyan προσάρμοσε την κεντρική μονάδα ελέγχου για πιο γραμμική λειτουργία και χρησιμοποίησε για τη μετάδοση, ένα dogleg (με την πρώτη κάτω αριστερά) χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων από την Hollinger. Η ισχύς του κινητήρα φτάνει τους 419 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής που αποδίδει είναι 46,4 kgm.

Advertisement

«Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί για υψηλές στροφές, με γραμμική απόδοση. Έχουμε μάθει από αγώνες όπου οι οδηγοί θέλουν τέλειο έλεγχο της ροπής, αυξάνοντας την ακρίβεια ταυτόχρονα με την οδηγική απόλαυση», δήλωσε ο Mattias Evensson, επκεφαλής του project για την Cyan Racing. Το μοντέλο θα κατασκευαστεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό, με την τιμή εκκίνησης να υπολογίζεται στα 500.000 δολάρια (420.000 ευρώ), νούμερο που έτσι και αλλιώς αφορά λίγους που θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο τεχνολογικό αριστούργημα που συνδυάζει την κορυφαία σύγχρονη τεχνολογία με την εξαιρετικά επιτυχημένη αισθητική του μοντέλου από τα ‘60s.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Το εντυπωσιακό Volvo P1800 της Cyan

Advertisement

Τα ξεχωριστά αξεσουάρ της Volvo 

Volvo XC60: Όλες οι εκδόσεις