Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τέρας των 1.000PS στο δυναμόμετρο (Video)

Ελλάδα 23:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τέρας των 1.000PS στο δυναμόμετρο (Video)

ΝΕΑ

Το τέρας των 1.000PS στο δυναμόμετρο (Video)

ΝΕΑ

Σας είχαμε γράψει και παλιότερα για την βελτίωση της Hennessey Performance πάνω στο πανίσχυρο Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Η αμερικάνικη εταιρία μας δίνει τώρα και ένα βίντεο για να αποδείξει τα αποτελέσματα της βελτίωσής της.ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ισχυρότερο Jeep όλων τον εποχών, χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο “Hellcat” V8 των 6,2 λίτρων που φέρει, έπεσε στα χέρια της αμερικάνικης εταιρίας βελτιώσεων η οποία έφτασε την απόδοσή του σε νέα ύψη με τον πακέτο βελτίωσης HPE1000.

Η Hennessey, για να αποδείξει την βελτίωση που προσφέρει το πακέτο της, η οποία ανεβάζει την ισχύ του μεγάλου V8 από τους 707 ίππους στους 1.012 και την ροπή στα 133 κιλά (!), μας παρουσιάζει ένα βίντεο με το “κτήνος” της στο δυναμόμετρο.

02-hennessey-jeep-trackhawk

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα της Hennessey είναι τελικά 823 ίπποι στους τροχούς, που βρίσκονται σε συμφωνία με το νούμερο που ανακοίνωσαν αρχικά οι Αμερικανοί πριν από λίγους μήνες, το οποίο αναφέρεται στην μέτρηση στον στρόφαλο.

Η Hennessey διευκρινίζει πως και οι εργοστασιακές μετρήσεις είναι περίπου 15%-20% χαμηλότερες στους τροχούς από ό,τι στον στρόφαλο, οπότε οι 550-600 περίπου ίπποι που φτάνουν στους τροχούς του Trackhawk ανεβαίνουν στους 823.

Advertisement

Η ροπή που φτάνει στους τροχούς ανέρχεται παράλληλα στα 100 κιλά. Όπως και να έχει η Hennessey ισχυρίζεται ότι με αυτή την απόδοση τα 0-96 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,6 δεύτερα και το 400άρι ολοκληρώνεται σε 10,2.

Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί και μην ξεχάσετε να δυναμώσετε τον ήχο.

Advertisement