Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Super Bugger είναι το πιο άσχημο αυτοκινούμενο που υπάρχει

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Super Bugger είναι το πιο άσχημο αυτοκινούμενο που υπάρχει

ΝΕΑ

Το Super Bugger είναι το πιο άσχημο αυτοκινούμενο που υπάρχει

ΝΕΑ

Η φαντασία δεν έχει όρια, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στην πιο περίεργη μετατροπή που έχει γίνει ποτέ πάνω στον κλασικό Σκαραβαίο της VW.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ασφαλώς το VW Beetle, το οποίο έγινε γνωστό τις δεκαετίες του ’60 και ’70 με το ψευδώνυμο Σκαραβαίος και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για διαφορετικές γενιές.

Θέλοντας να παρουσιάσει τη προσωπική του άποψη πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο, εν έτει 1977, ο Lloyd Smith, ο οποίος είχε στην κατοχή του μία δωδεκάδα από Beetle, αποφάσισε να το μετατρέψει σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, με το οπτικό αποτέλεσμα να διχάζει.

Advertisement
Advertisement

Αφορμή για την, κατά την ταπεινή μας άποψη, αποκρουστική εμφάνιση του Σκαραβαίου, αποτέλεσε μία παλιά καταχώρηση που είδε ο εν λόγω κύριος σε μία εφημερίδα, όπου διαφημιζόταν μία εταιρεία μετασκευών με έδρα την Καλιφόρνια, έχοντας σε πρώτο πλάνο μία αντίστοιχη έκδοση του θρυλικού μοντέλου με κωδικό «Super Bugger».

Ο κος Smith λοιπόν αποφάσισε να πάρει ως βάση για την μετατροπή του, ένα Beetle του 1969 και να προσθέσει τα απαραίτητα αξεσουάρ. Η εικόνα του εσωτερικού θυμίζει αρκετά αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, καθώς δεν λείπουν οι πάγκοι-κρεβάτια, μία μικρή κουζίνα, οι χώροι για την τοποθέτηση μεγάλων αντικειμένων, όπως και το δοχείο νερού, για την απαραίτητη υγιεινή των ταξιδιωτών. Το δικό τους τόνο δίνουν επίσης τόσο οι ξύλινες επενδύσεις στα πλαϊνά, όσο και τα old-fashioned κουρτινάκια.

Advertisement

Το Super Bugger παίρνει κίνηση από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 lt, που προέρχεται από τον Σκαραβαίο του 1973, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 4 σχέσεων. Διαφορετική είναι και η ρύθμιση της ανάρτησης, με σκοπό να μπορεί να υποστηρίξει το επιπλέον βάρος της κατασκευής. Τέλος να αναφερθεί ότι ο νέος ιδιοκτήτης του περίεργου αυτού οχήματος πλήρωσε το ποσό των 19.800 δολαρίων για να το κάνει δικό του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
13 διάσημοι που κυκλοφορούν με περίεργα οχήματα (video)
Δυο μπάνια και υπνοδωμάτιο διαθέτει αυτό το πολυτελές αυτοκινούμενο (+video)
Humvee H1: Το απόλυτο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο