Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Skoda Scala και με φυσικό αέριο

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Skoda Scala και με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Το Skoda Scala και με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Έτοιμο για διάθεση στις αγορές είναι το νέο Scala G-TEC που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG) και θα συμπληρώσει ιδανικά τη γκάμα του νέου μοντέλου της Skoda.

Advertisement
Advertisement

 

Με τρεις δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 13,8 kg και ένα μικρό (9 λίτρων) ντεπόζιτο βενζίνης, το νέο Skoda Scala G-TEC υπόσχεται ακόμα πιο οικονομικές μετακινήσεις. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η αυτονομία του αυτοκινήτου με το συνδυασμό των δύο καυσίμων, φτάνει τα 630 χιλιόμετρα, νούμερο αρκετά εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως στην προκειμένη περίπτωση, ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο τρικύλινδρος 1.000άρης.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το Octavia G-TEC στο οποίο βρίσκουμε κάτω από το εμπρός καπό τον κινητήρα των 1,5 λίτρων, στο Scala η επιλογή είναι ο μικρότερος βενζινοκινητήρας της γκάμας που αποδίδει 90 ίππους και 16,3 kgm ροπής. Με τα στοιχεία εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως η έκδοση αυτή του μοντέλου δεν έχει εστίαση στις επιδόσεις αλλά απευθύνεται σε όσους θέλουν το μέγιστο της οικονομίας, με δεδομένο και το πολύ πιο φθηνό σε κόστος φυσικό αέριο (0,834€/kg). Η μέση κατανάλωση με φυσικό αέριο βρίσκεται στα 3,36 κιλά στα 100 χλμ.

Advertisement

Ταυτόχρονα με τη διατήρηση της οικονομίας των μετακινήσεων στα καλύτερα δυνατά επίπεδα, με το φυσικό αέριο περιορίζονται και οι εκπομπές ρύπων. Αναλύοντας την αυτονομία του Scala G-TEC ανά καύσιμο, βρίσκουμε πως με το CNG το μοντέλο μπορεί να καλύψει 410 χιλιόμετρα, ενώ με τη βενζίνη προστίθενται 220 χιλιόμετρα επιπλέον. Η διάθεση του μοντέλου στις Ευρωπαϊκές αγορές, αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Διαβάστε επίσης: Με τι ταχύτητες πιάνω τις χαμηλές εργοστασιακές καταναλώσεις;

Advertisement