Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Σεπτέμβριο η νέα Lancia Stratos

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Σεπτέμβριο η νέα Lancia Stratos

ΝΕΑ

Το Σεπτέμβριο η νέα Lancia Stratos

ΝΕΑ

Ντεμπούτο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κάνει η νέα περιορισμένης παραγωγής Lancia Stratos της Manifattura Automobili Torino (MAT) για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Στο φετινό Salon Privé είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί η νέα έκδοση του θρυλικού αυτοκινήτου ράλι της δεκαετίας του ’70. Η Lancia Stratos της MAT που βασίζεται στη Ferrari F430 και έχει τις σχετικές επεμβάσεις για τον περιορισμό του βάρους και την αυξημένη ευελιξία, θα κάνει ντεμπούτο στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο κινητήρας V8 των 4,3 λίτρων μπορεί να παράγει έως και 540 ίππους και κάνει τη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι τα 273 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που παρουσιάζουμε για πρώτη φορά τη νέα Stratos σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση όπως είναι το Salon Prive» δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της MAT, Riccardo Garella. Το πρώτο πρωτότυπο Stratos έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο 2010 και 8 χρόνια μετά, παρουσιάστηκε η τελική μορφή του αυτοκινήτου και παραχωρήθηκαν στη MAT τα δικαιώματα παραγωγής του οχήματος.

«Το MAT Stratos είναι μια λαμπρή εκσυγχρονισμένη ερμηνεία ενός εμβληματικού αυτοκινήτου από τη δεκαετία του ’70. Κατά το σχεδιασμό του νέου αυτοκινήτου, η MAT κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο τόσο αληθινό όσο μπορεί να είναι και το πρωτότυπο. Με μόλις 25 αυτοκίνητα να κατασκευάζονται, θα είναι εξαιρετικά σπάνιο και έτσι είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δείξουμε το αυτοκίνητο στους επισκέπτες της εκδήλωσης», πρόσθεσε ο διευθυντής πωλήσεων του Salon Prive, David Bagley.

Advertisement

 

Advertisement