Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ρούβλι πέφτει, οι Ρώσοι αγοράζουν Porsche!

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ρούβλι πέφτει, οι Ρώσοι αγοράζουν Porsche!

ΝΕΑ

Το ρούβλι πέφτει, οι Ρώσοι αγοράζουν Porsche!

ΝΕΑ

Η δραματική υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ και του δολαρίου, δεν έφερε τους κατοίκους της χώρας στις τράπεζες και τα ανταλλακτήρια, αλλά στα εμπορικά καταστήματα. Οι καταναλωτές επωφελήθηκαν των χαμηλών τιμών και αγόρασαν με… φρενήρεις ρυθμούς ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Εύποροι Ρώσοι – και υπάρχουν πολλοί από αυτούς – εκτόξευσαν τις πωλήσεις πανάκριβων αυτοκινήτων, όπως Porsche, Lexus και Mercedes. Και αυτό διότι ήθελαν πριν οι αποταμιεύσεις του χαθούν να ανταλλάξουν τα ρούβλια που έχουν στην κατοχή τους με αυτοκίνητα που θα διατηρήσουν την αξία τους και μετά από αρκετό καιρό. «Δεν έχω ανάγκη μία ακόμη Porsche», δήλωσε ένα εύπορος Ρώσος, που έχει στην κατοχή του άλλες δύο Porsche και ένα Land Rover. Την αγόρασε όμως διότι εκτιμά ότι οι τιμές των αυτοκινήτων θα ανέβουν πολύ μέσα στους επόμενους μήνες και θα είναι ένα πολύτιμο αντικείμενο στην κατοχή του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πωλήσεις της Porsche αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κατά 55% και της Lexus κατά 63%. Μικρότερη ήταν η άνοδος για τη Mercedes, στο 7%.