Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ρομπότ Optimus της Tesla και ποιες αλλαγές θα φέρει

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To ρομπότ Optimus της Tesla και ποιες αλλαγές θα φέρει

ΝΕΑ

To ρομπότ Optimus της Tesla και ποιες αλλαγές θα φέρει

ΝΕΑ

Η Tesla και ο ίδιος ο Elon Musk θα παρουσιάσουν στις 30 Σεπτεμβρίου το ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο πρόκειται να είναι έτοιμο στα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε, όπως επιθυμούν.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και τους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους για την αποστολή ανθρώπων και εξοπλισμού στο διάστημα, η Tesla προτίθεται να «ταράξει τα νερά» για ακόμα μία φορά. Πλέον, στρέφεται προς τη δημιουργία ενός ανθρωποειδούς ρομπότ το οποίο έχει τη χαρακτηριστική ονομασία «Optimus».

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες σχετικά με τον «Βέλτιστο». Όμως, έχει ανακοινωθεί ότι μια εκτενέστερη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης την οποία η Tesla έχει ονομάσει «AI Day 2».

Advertisement
Advertisement

Ο βασικός λόγος για την εξέλιξη και δημιουργία του ρομπότ από την εταιρεία είναι να αντικαθιστά τον άνθρωπο σε επικίνδυνες εργασίες. Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους δημιουργούς τού «Optimus» είναι να μπορεί να προσαρμόζεται όπως ο άνθρωπος και να ανταπεξέρχεται σε όποια απρόβλεπτη κατάσταση παρουσιαστεί με τρόπο που να είναι αποτελεσματικός.

Ο Elon Musk έχει δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν και θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Όπως έχει πει, το ανθρωποειδές της Tesla θα είναι ικανό να προσεφέρει πολλά. Ωστόσο, η κριτική που δέχεται ήδη είναι έντονη και οι επικριτές του φέρουν ως παράδειγμα ότι, ως τώρα, η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για την πλήρη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης «Full Self-Driving» στα αυτοκίνητά της, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της περί αυτού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Tesla;
Tesla Supercharger: Νέος ταχυφορτιστής στην Αταλάντη
Παιχνιδάκι δευτερολέπτων η κλοπή ενός Tesla (+video)