Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Rimac Scalatan είναι ένα Hypercar 3.000 ίππων του έτους 2080 (+vid)

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Rimac Scalatan είναι ένα Hypercar 3.000 ίππων του έτους 2080 (+vid)

ΝΕΑ

Το Rimac Scalatan είναι ένα Hypercar 3.000 ίππων του έτους 2080 (+vid)

ΝΕΑ

Σκεφτείτε λίγο πόσο εντυπωσιακό είναι το επερχόμενο Rimac C_Two. Ε, λοιπόν, αυτή η τολμηρή ιδέα που ονομάστηκε Rimac Scalatan Vision 2080 από τον σχεδιαστή Maximilian Schneider είναι ακόμη πιο εξωπραγματική από το πρώτο…

Ο Schneider δημιούργησε αυτό το επιθετικό πρωτότυπο ως μέρος του πρόσφατου διαγωνισμού Rimac Design Challenge στο Instagram, όπου ο Κροάτης κατασκευαστής αυτοκινήτων ζήτησε από τους θαυμαστές-πιστούς να σχεδιάσουν ένα Rimac για το έτος 2080. Το άκρως σαγηνευτικό Scalatan επιλέχθηκε ως ο νικητής και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί.

Το μελλοντικό τολμηρό πρωτότυπο είναι χτισμένο σε ένα τρισδιάστατο πλαίσιο αποτελούμενο από τιτάνιο-γραφίτη κάτι που το καθιστά απίστευτα ισχυρό και άκαμπτο ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ ελαφρύ. Ο Schneider φαντάστηκε το Scalatan να χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αντλεί τουλάχιστον 3.080 ίππους, το οποίο, όταν συνδυάζεται με το χαμηλό βάρος των μόλις 940 κιλών, θα ήταν αρκετό για να κάνει το Rimac C_Two να φαίνεται παρακαλώ… αδύναμο και βαρύ.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή του πρωτότυπου είναι τα ελαστικά που χρησιμοποιούν τεχνολογία νανοσωλήνων άνθρακα μνήμης, που σημαίνει ότι μπορούν να αλλάξουν το πέλμα και το επιφανειακό “έμπλαστρο” με βάση την απαιτούμενη πρόσφυση ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, οι ίδιοι οι τροχοί είναι πέντε φορές ελαφρύτεροι από έναν συνηθισμένο τροχό. Το Rimac Scalatan Vision 2080 περιλαμβάνει επίσης προηγμένα αυτόνομα συστήματα οδήγησης που θα χειρίζονται τα περισσότερα από τα καθήκοντα οδήγησης. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα μέσα σε ένα δεδομένο δίχτυ ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Είναι αδύνατο να προβλέψουμε με ακρίβεια πώς θα μοιάζει ο κόσμος των αυτοκινήτων επιδόσεων σε 60 χρόνια από τώρα, αλλά αν είναι να μοιάζει όντως με κάτι τέτοιο, θα πρέπει λογικά να περιμένουμε πολλά και ενδιαφέροντα…