Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Renault Megane eVision ως μοντέλο παραγωγής (Render)

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Renault Megane eVision ως μοντέλο παραγωγής (Render)

Mobility

Το Renault Megane eVision ως μοντέλο παραγωγής (Render)

Mobility

Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τη Renault, είναι μια προεπισκόπηση εν πολλοίς, για το νέο Megane που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Advertisement
Advertisement

Με το ψηφιακό αυτό σκίτσο, βλέπουμε μια πιθανή μορφή του μοντέλου παραγωγής που θα έχει πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Renault Megane eVision.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Renault παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο. Το Megane eVision, που όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι μια προεπισκόπηση του μέλλοντος για το μικρομεσαίο hatchback της εταιρείας στην ηλεκτρική του εκδοχή. Η έκδοση παραγωγής αυτού του πρωτοτύπου θα πρέπει να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος και ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποια ψηφιακά σκίτσα που δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι το νέο Γαλλικό μοντέλο. Προφανώς, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν το concept car Megane eVision ως βάση για τη νέα τους δημιουργία και έτσι, όπως φαίνεται, «οραματίστηκαν» ένα ελαφρώς πιο στιβαρό όχημα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα το eVision είναι ένα ηλεκτρικό concept αλλά το νέο Megane θα συνεχίσει να προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και diesel. Αυτό σημαίνει ότι το μπροστινό μέρος χρειάζεται αρκετές τροποποιήσεις για να παρέχει καθαρό αέρα για τον κινητήρα. Ο προφυλακτήρας χρειάζεται κάποιους αεραγωγούς αλλά το πάνω μέρος μπορεί να παραμείνει κλειστό για να διατηρηθεί η χαρακτηριστική αισθητική. Η Renault σχεδιάζει επίσης ένα Megane μηδενικών εκπομπών ρύπων και από το concept έχει αυτόν ακριβώς το χαρακτήρα, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα που θα παρουσιάζει απόδοση 215 ίππων. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα θα είναι υπόθεση 8 δευτερολέπτων. Το πιο σημαντικό όμως είναι το ότι θα μπορεί με μια φόρτιση να καλύπτει περίπου 450 χιλιόμετρα με τη μπαταρία των 60 kWh.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Tο ρηξικέλευθο Renault Megane eVision (VIDEO)

Νέο Renault Kiger: Μικρό αλλά εντυπωσιακό (VIDEO)

Advertisement

Ένα Renault Twizy με “αέρα” από τη Formula 1