Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρωτότυπο BMW Skytop στην Concorso d’Eleganza (+video)

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρωτότυπο BMW Skytop στην Concorso d’Eleganza (+video)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο BMW Skytop στην Concorso d’Eleganza (+video)

ΝΕΑ

Από τις 24-26 Μαΐου η γνωστή Vila d’Este θα φιλοξενήσει την εφετινή διοργάνωση Concorso d’Eleganza, τον ετήσιο θεσμό για την επίδειξη σπάνιων αυτοκινήτων και πρωτότυπων οχημάτων. Ας δούμε τι θα παρουσιάσει εκεί η BMW.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της BMW έχουν προγραμματίσει να συμμετέχουν στη διάσημη Concorso d’Eleganza που θα πραγματοποιηθεί στη Vila d’Este και να παρουσιάσουν ένα νέο πρωτότυπο όχημά τους.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης διέρρευσε στον Τύπο τι θα είναι αυτό. Πρόκειται για το Skytop, ένα διθέσιο cabriolet το οποίο έχει αφαιρούμενη οροφή τύπου Targa.

Βασίζεται στην πλατφόρμα της Σειράς 8 και με αυτό η εταιρεία δείχνει μια καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία για τα μοντέλα της και πιθανόν να μας προϊδεάζει για ένα νέο αυτοκίνητό της σε αυτή την κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία που να αφορούν στο πρωτότυπο και τι αντιπροσωπεύει αυτό στην πράξη. Στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μπορούμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του αμαξώματός του, όπως και κάποιες λεπτομέρειες από το εσωτερικό του.

Το καπό του είναι επίμηκες, διαθέτει μια διαμήκη ακμή (η οποία το διατρέχει κεντρικά) όπως και μία παραβολικού σχήματος στην άκρη του. Επίσης έχει διπλό άνοιγμα κάτι που σημαίνει ότι κάτω από αυτό υπάρχει θερμικός κινητήρας.

Η μάσκα του έχει τα εμβληματικά ανοίγματα σήμα κατατεθέν της BMW τα οποία έχουν πεντάγωνο περίβλημα έκαστο, ενώ στον προφυλακτήρα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα. Χαρακτηριστικής διαμόρφωσης είναι και τα LED φώτα.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, η σχεδίαση είναι δυναμική και κομψή ταυτόχρονα, με τα λεπτά LED φώτα και τις δύο οβάλ εξατμίσεις να διακρίνονται. Οι τελευταίες, ενισχύουν την εκτίμηση ότι το πρωτότυπο  Skytop έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης,

Στο εσωτερικό του μπορούμε να δούμε την τυπική διάταξη της BMW αναφορικά με τον μοχλό ταχυτήτων, το πιεζοπεριστροφικό διακόπτη του συστήματος πολυμέσων και τους υπόλοιπους διακόπτες που περιβάλλουν αυτά σε ένα ενιαίο σύνολο. Επίσης, διακρίνονται λεπτομέρειες από τα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών.

Advertisement

Περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό θα γνωρίζουμε μετά την παρουσίασή του στην εκδήλωση της Vila d’Este.