Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο teaser του νέου Volkswagen Amarok

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πρώτο teaser του νέου Volkswagen Amarok

ΝΕΑ

Το πρώτο teaser του νέου Volkswagen Amarok

ΝΕΑ

Η Volkswagen ετοιμάζει το νέο Amarok. Το ανοιχτό ημιφορτηγό θα παρουσιαστεί το 2022 είναι το πρώτο προϊόν με την συνεργασία της Ford.

Advertisement
Advertisement

 

Το πρώτο σκίτσο/teaser του νέου VW Amarok (δεύτερη γενιά) έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο μετά το Annual Media Conference της εταιρίας. Εκεί  ο πρόεδρος της εταιρίας, Herbert Diess, το παρουσίασε ως έναν από τους πρώτους καρπούς της συνεργασίας μεταξύ της Volkswagen Commercial Vehicles και της Ford.

Ένα VW Amarok για τον Αρκτικό κύκλο

Advertisement
Advertisement

Όπως θυμάστε, οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν σχέδια για μια παγκόσμια συμμαχία τον Ιανουάριο του 2019 για να συνεργαστούν στην εξέλιξη και παραγωγή ελαφρών φορτηγών και pickup. Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη γενιά Amarok θα έχει πολλά κοινά στοιχεία  με το νέο Ranger. Με βάση την ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι δύο μάρκες (λίγο πριν από ένα χρόνο) τα νέα pickups θα κυκλοφορήσουν το 2022. Το σκίτσο είναι ένα preview για το ανανεωμένο Amarok, αν και δεν περιμένουμε το μοντέλο παραγωγής να είναι τόσο επιθετικό. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν την τάση να υπερβάλλουν σε πολλές από τις λεπτομέρειες των πρώτων μοντέλων στα projects cars τους, και έχουμε την αίσθηση ότι θα ισχύσει το ίδιο και με το Amarok.

Το VW Amarok της ABT με 302 ίππους

Το όχημα εμφανίζεται με έντονες καμπύλες, ζάντες μεγάλης διαμέτρου, χοντρά ελαστικά εκτός δρόμου και χωρίς λαβές στις πόρτες. Αυτά είναι όλα σημάδια ενός μάλλον εντυπωσιακού teaser, παρά ενός μοντέλου παραγωγής. Βέβαια η βασική λεπτομέρεια θα μείνει ίδια στο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει και αυτή είναι η… τολμηρή εμπρόσθια όψη με τα φωτιστικά σώματα να συγχωνεύονται στην «μάσκα» Επιπλέον στο σκίτσο που κυκλοφόρησε η VW φαίνεται πως το pickup θα είναι δίπορτο.

Εκτός από τα Amarok-Ranger, η συνεργασία μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών μπορεί να μας δώσει ένα νέο Ford Transit Connect βασισμένο στο VW Caddy, που παρουσιάστηκε φέτος.