Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο teaser για την Mercedes-Benz GLB

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο teaser για την Mercedes-Benz GLB

ΝΕΑ

Το πρώτο teaser για την Mercedes-Benz GLB

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο στοιχείο σχετικά με την πρωτότυπη GLB που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκοπευτικός φακός έχει συλλάβει αρκετές φορές την μικρομεσαίο SUV της Mercedes-Benz σε φάση δοκιμών και πλέον η εταιρία με μια φωτογραφία που απεικονίζει το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας δίνει ένα πρώτο στοιχείο σχετικά με την GLB που θα προστεθεί για πρώτη φορά στη γκάμα της διευρύνοντας την βεντάλια των SUV που διαθέτει.

Η GLB θα φιλοξενηθεί ως πρωτότυπο στην έκθεση του Πεκίνου αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική μορφή που θα έχει το μοντέλο παραγωγής. Αυτό αφήνει να εννοηθεί και η εικόνα του εσωτερικού που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes-Benz και η οποία μας δείχνει πως η προσέγγιση θα είναι αντίστοιχη με αυτή των υπόλοιπων σύγχρονων μοντέλων της εταιρίας. Η GLB θα εντάσσεται στη μικρομεσαία κατηγορία και από τις φωτογραφίες των αυτοκινήτων εξέλιξης φαίνεται πως ακολουθεί τα βήματα της παλαιότερης GLK με τον σχεδιασμό να βρίσκεται αρκετά κοντά στην τετραγωνισμένη λογική ενός καθαρόαιμου τζιπ κάνοντας πολλούς να μιλούν για μια μικρότερη G-Class.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια δεν θα πρόκειται για ένα τόσο σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου μοντέλο καθώς αναμένεται να βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με τα μικρομεσαία όπως η A-Class και η B-Class αλλά και η επόμενη GLA οπότε θα βρίσκεται πιο κοντά στη φιλοσοφία ενός SUV. Πάντως το πιο πιθανό είναι πως ο πυρήνας της γκάμας θα αφορά τετρακίνητες εκδόσεις χωρίς να αποκλείεται πάντως οι βασικές εκδόσεις να είναι μπροσθιοκίνητες. Σε κάθε περίπτωση η GLB θα είναι λογικά ένα από τα μοντέλα που θα εστιάζουν σε όσους θέλουν περισσότερη πρακτικότητα από μια GLA για παράδειγμα καθώς η σχεδιαστική προσέγγιση αναμένεται πως θα συνεπάγεται μεγαλύτερους και πιο λειτουργικούς χώρους για επιβάτες και κυρίως για αποσκευές.