Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό αγροτικό με 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία!

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο ηλεκτρικό αγροτικό με 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία!

ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό αγροτικό με 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία!

ΝΕΑ

Στην εποχή που η ηλεκτροκίνηση έχει φέρει ταραχή όσον αφορά την αυτονομία, μία κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει τη λύση, αρχής γενομένης με ένα pickup.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το Changan Hunter, το πρώτο ηλεκτρικό pickup που ο κατασκευαστής του δηλώνει πως εξασφαλίζει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το κινεζικό μοντέλο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Γκουάνγκτζοου το 2023 και τώρα, η Changan παρουσίασε την έκδοση Extender Range.

Το pickup κινείται χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες του, οι οποίοι υποβοηθούνται από έναν 2λιτρο κινητήρα που με τη σειρά του λειτουργεί ως γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, ως range extender, ο δίλιτρος προσφέρει 190 ίππους στο σύνολο, ενώ ο πίσω ηλεκτροκινητήρας 95.

Η μπαταρία του ηλεκτρικού pickup είναι μία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 31,18 kWh που εξασφαλίζει περίπου 180 χιλιόμετρα στον γενναιόδωρο για τα ηλεκτρικά κύκλο CLTC.

Advertisement
Advertisement

Ο θερμικός κινητήρας είναι αυτός που ουσιαστικά εξυψώνει την αυτονομία, διότι χάρη σε αυτόν, το Changan Hunter μπορεί να διανύσει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα.

Οι διαστάσεις του κινεζικού pickup είναι 5,380 μέτρα μήκος, 1,930 μέτρα πλάτος, 1,885 μέτρα ύψος και ένα μεταξόνιο στα 3.180 χιλιοστά.

Βέβαια, η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει -με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση- την μεγαλύτερη έκδοση. Σε αυτήν, υπάρχει μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος και μεταξόνιο στα 3.430 χιλιοστά.

Advertisement

Η καμπίνα του Changan Hunter μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα και εντός αυτής, θα βρει κανείς έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 7,5 ιντσών και μία οθόνη αφής των 12 ιντσών. Η επένδυση στο σαλόνι και στο τιμόνι είναι από δέρμα, ενώ παρέχεται και ασύρματη φόρτιση κινητού.

Η τιμή του Changan Hunter στην Κίνα ξεκινάει από τα περίπου 18.000 ευρώ, μία τιμή που προφανώς δε θα ισχύσει στην Ελλάδα, εάν ποτέ έρθει το ηλεκτρικό pickup στη χώρα μας.

Advertisement